Etter at forrige gangs Humorfestival viste seg å bli en suksess var det enkelt å gå løs på en ny runde. Denne gangen er Ketil Høegh med på laget.

I bunnen av Humorfestivalen ligger en revitalisering av Oluf-prisen, som ble innstiftet på 80-tallet. Under Humorfestival 07 ble prisen utdelt igjen for første gang siden 90-tallet. Nå er planleggingen av Humorfestival 08 godt i gang, og skal gå av stabelen i månedsskiftet januar/februar neste år.

Populære vinnere

Fjorårets vinnere – Vollanrevyen – opplevde en eventyrlig etterspørsel etter at de ble tildelt Oluf-prisen.

– Tilbakemeldingene fra revygruppa er at dette utelukkende skyldes tildelingen av prisen, forteller humorsjefene Jens Richard Jensen og Jan «Guffen» Severinsen.

Klare for påmelding

Nå håper arrangørene at oppslutningen rundt neste års festival blir minst like god som sist.

– Vi hadde nærmere 100 påmeldte artister fordelt på rundt 40 forskjellige numre under forrige festival, forteller Jensen.

– Og nå vi håper at vi får flere påmeldinger fra Tromsø-regionen i år. Sist var det bare rundt 20 deltakere fra Tromsø by, og det mener vi er for lite, sier Severinsen.

Høegh som instruktør

For humorkarene kan friste med litt av hvert.

– Selvsagt stiller vi med proffe sceneforhold både på lys og lyd. I tillegg har vi fullt band, sier Jensen.

Men den største nyheten er nok at Ketil Høegh stiller som instruktør og regiansvarlig for de artistene som deltar.

– Jeg hadde skikkelig lyst til å være med på dette, og spurte rett og slett om å få være med, forteller Høegh.

Kjetil og Kjartan åpner

Han ønsker nemlig å være med på å skape så proffe rammer som mulig for deltakerne.

– Jeg husker godt hvordan det var å være amatør, og vet at alt som kan bidra til å gjøre artistjobben enklere er veldig velkomment, sier Høegh som debuterte i 1973 på Polarshow.

Sist var det «Alt for Rognan», til neste år blir det TV2-aktuelle Kjetil og Kjartan Show som skal dra festivalen i gang med sitt «All Right Show».

– Det ble solgt nærmere 3.700 billetter i forbindelse med forrige festival, og vi håper at minst like mange vil finne veien til neste, avslutter Jan «Guffen» Severinsen.