Det var lørdag morgen klokka 0655 at det kom melding om at et telt med seks personer hadde tatt fyr ved Mellomvannet i fjellområdet ved Bekkebotn i Salangen kommune.

De seks skadde er to besteforeldre i 50-årene og deres fire barnebarn som er i alderen 4 - 12 år, opplyser politiet.

Livstruende

Lørdag kveld får NTB opplyst at tilstanden for bestefaren og det ene barnebarnet er alvorlig, men stabil. Skadene til bestemoren og de tre barna omtales også som alvorlige.

De seks ble flyttet lørdag ettermiddag til brannskadeavdelinger andre steder.

- Noen flyttes til brannskadeavdelingen ved Haukeland sykehus i Bergen, og andre til brannskadeavdelinger i Skandinavia. Vi samarbeider, og det er litt avhengig av hvem som har kapasitet, sier Marit Einejord, pressevakt ved UNN til nordlys.no.

Gasseksplosjon

Ifølge Salangen kommune startet brannen som følge en gasseksplosjon i teltet som besteforeldrene og deres fire barnebarn befant seg i.

Teltleiren til familien lå mellom flere hytter i det aktuelle området. I følge vitner skal brannen ha oppstått på grunn av gasslekkasje i et propanapparat.

– Da det ble gjort klart til kaffekoking tidlig på morgenen skal apparatet ha eksplodert, forteller en av hytteeierne i området.

– Vi har gjort undersøkelser på stedet, og det viser seg at det er gasslekkasje i et propanapparat som har sørget for brannen og eksplosjonen. Ulykken skjedde 25 meter fra en hytte som var på stedet, forteller innsatsleder Øystein Woll ved Narvik politistasjon til Salangen-Nyheter.com.

Besteforeldrene, et par i 50-årene, er hjemmehørende i Salangen kommune. Det er også et av barnebarna, en 4-åring. Fireåringens mor kommer fra Skjervøy, og ahr hele sin familie der. De tre øvrige barna, mellom 6 - 12 år, bor i Lenvik kommune.

Alvorlig skadet

– Skadeomfanget blant de seks varierer, men noen er alvorlig skadet, sier Marit Einejord, pressevakt ved UNN.

De skadde behandles nå for 3.grads forbrenning.

– Vi vil komme tilbake med nærmere informasjon utover dagen, opplyser Einejord.

Alle til UNN

– Samtlige seks, fire barn og to voksne, blir fraktet med Sea King redningshelikopter til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Omfanget av skadene er det for tidlig å si noe om, sier operasjonsleder Ellen Ulvin i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Et Sea King redningshelikopter kom fram til fjellområdet i Bekkebotn, ved Mellomvannet innenfor Sjøvegan i Salangen i Troms like før klokken 9 lørdag morgen, nesten to timer etter at ulykken ble meldt litt over klokken 7.

På vei til stedet

Også ambulansemannskaper og skuterpatruljer ble tilkalt til stedet.

Politiet har foretatt åstedsundersøkelser på brannstedet.

- Det er gjort et enestående redningsarbeid fra personer som var på hyttene da brannen startet, og lokalbefolkningen bisto også hjelpemannskaper med snøskutere for å komme seg ut til området, forteller politiet.

Kriseteam

Kommunens kriseteam er koblet inn i saken, og tar nå hånd om barnas foreldre og andre involverte.