Fylkespolitikere på lønnstoppen

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

Her ser du heltidspolitikerne i Troms med høyest inntekt i fjor. Blant de seks på topp, finner du fire fylkespolitikere.

DEL

På listen nedenfor finnes til sammen 48 personer fra Troms med heltidsjobb innenfor politikken; alt fra politiske rådgivere, ordførere til stortingspolitikere. Enkelte av dem er riktignok påtroppende politikere, og hentet sin inntekt andre steder i fjor.

Helt på topp troner Sørreisa-ordfører Magnor Olsen, men slik Nordlys skrev på lørdag er bare 440.000 kroner av hans inntekt godtgjørelse for ordførerjobben. På andreplass kommer ikke uventet avtroppende fiskeriminister Svein Ludvigsen, som snart er å finne på fylkesmannskontoret i Troms.

De neste plassene er imidlertid okkupert av fire fylkespolitikere; fylkesrådene Paul Dahlø (Ap), Roger Ingebrigtsen (Ap) og Jan Solheim (KrF), samt fylkesordfører Ronald Rindestu (Sp). De fire tjente i snitt 623.176 kroner i fjor.

Det er betydelig mer enn de 25 ordførerne i Troms som i fjor hadde en gjennomsnittsinntekt på rundt 436.000 kroner. Selv ikke tromsøordfører Herman Kristoffersen eller kollega Halvar Hansen i Harstad kan måle seg med lønnseliten i Troms fylkeskommune.

Se alle tallene i papirutgaven.

Artikkeltags