Med klar adresse til politimesteren i Tromsø, går Helse Nord-sjef Lars Vorland knallhardt ut mot Truls Fyhns ordbruk etter trippeldrapet, skriver avisa Nordland.

Les an.no: Refser Fyhn

- Det er klart Truls Fyhn har stor gjennomslagskraft når han vises på tv iført full politiuniform og uttaler seg om psykiatrien. Han er en respektert mann, og må selvsagt får si det han mener. Det jeg savner er at politimesteren i Tromsø, og andre samfunnstopper, reflekterer mer over spørsmålet før de går høyt ut på banen i full offentlighet.

Det blir for lettvint, sier adm.dir. i Helse Nord, Lars Vorland til avisa Nordland.

Brev til ansatte

Med direkte henvisning til trippeldrapet i Tromsø, skriver adm.dir. Lars Vorland følgende i sitt siste fredagsbrev til ansatte i Helse Nord og andre lesere av nettsiden.

"Hvor lenge skal de få gå laus", "tikkende bomber" og "man risikerer jo at det banker på en gærning som går løs på deg og familien din". "Slik kan vi ikke ha det i landet vårt", er eksempler på uttalelser fra makt- og samfunnstopper den siste uken.

"For meg er dette en ordbruk om mennesker, fra kjendiser og folk i ansvarsfulle toppstillinger, som er fullstendig uakseptabel. Dette er karakteristikker av medmennesker som bidrar til ytterligere stigmatisering av en gruppe som har det vanskelig nok fra før og som ikke har noen mulighet til å forsvare seg. Ikke minst det siste bør få noen hver til å tenke seg om når mikrofonene kommer", skriver Vorland.

Ønsker debatt

Vorland forstår at drap utført av psykiatriske pasienter vil føre til diskusjon om psykiatrien, og ønsker debatt.

- Det er riktig at vi diskuterer, men derfra til å stigmatisere en hel gruppe, blir feil, sier Vorland til avisa Nordland.