Gå til sidens hovedinnhold

Fullt hus på konsert for buss

Artikkelen er over 8 år gammel

MESTERVIK (Nordlys): – Jeg kan ikke fatte at det kom så mye folk! Det var Hanna Strand sin kommentar da hun åpnet konserten på Mestervik miljøbygg lørdag. Og folket stilte virkelig opp; nærmere 200 mennesker fra hele kommunen støttet tiltaket. Det var så fullt i salen at man manglet stoler til alle.

– Dette er bare helt fantastisk. Jeg er overveldet over oppmerksomheten, sa Hanna Strand, som selv var både konferansier og artist.

Honnør

Det er altså nevnte Strand som står bak idéen og gjennomføringa av konserten, som i sin helhet går til inntekt for ny buss til brukerne av Malangstun eldre- og sykehjem. Takket være hennes initiativ er man nå 32 600 kroner nærmere realisering av buss. Deltagere fra kulturlivet i hele kommunen stilte gratis opp, det samme gjorde dugnadsgjengen som sto for baking, rydding, vasking og loddsalg.

– Jeg må bare takke alle som har hjulpet til, sa Hanna Strand.

Ordfører Ole-Johan Rødvei ga ungjenta blomster og honnør.

– Og vi må takke deg. Tenk for en flott og variert konsert du har fått til. Oppmøtet i dag viser hvor glad vi alle er i Malangstun, mente han.

Ungdomsvilje

Også Olav Sørensen, representant for komiteen som samler inn penger til buss, var overveldet.

– Dette blir det buss av, Hanna! Tenk å gjøre noe slikt når man bare er 16 år. Det gir ettertanke til oss alle, sa Sørensen og fikk Hanna opp på scenen igjen.

Der mottok hun rørt stående applaus for sitt initiativ.

I løpet av kvelden var det over 20 sceneinnslag, deriblant kor, korps, filmvisning, sangsolister og elever fra kulturskolen. Og ungdommene var fremtredende både på og bak scenen.

– Jeg stiller opp fordi Hanna er ei god venninne, og fordi tiltaket er flott, sa Jacob Mosli (16), som sang og spilte gitar på flere låter.

– Hvem vet, vi kommer vel også til å trenge buss på Malangstun en gang. Men det blir vel neste buss, smilte han.

Støtte

I pausen var det salg av kaffe og kaker, og køene var lange for å sikre seg godbiter. Folk var ikke så nøye på å få vekslepengene igjen, og i tombolaen var det full oppslutning.

– Jeg er stolt av å bo her i Balsfjord. Kulturlivet blomstrer, og denne kvelden viser hvor mye positiv energi det finnes i oss, sa Christiane Rothfuchs, som sammen med sin mann Christoph blant annet fremførte «Gabriels Obo» på tverrfløyte og piano.