Gå til sidens hovedinnhold

Full artistliste foran Gaza-konsert

Artikkelen er over 12 år gammel

- Har ikke plass til flere.

Snart 27 år etter den første Palestina-konserten, trommer de sammen igjen – med ei artistliste så lang at de må si stopp.

– Nå har vi ikke plass til flere. Vi må dessverre si nei til de som kontakter oss og vil bidra, sier initiativtaker Ariel Sivertsen.

Grepet av nyhetsbildene fra Gaza og den etter hvert kjente SMS-en fra Mads Gilbert, oppsøkte han leder Nora Kiil ved Kulturhuset i Tromsø.

Da hadde skuespiller Maryon Eilertsen allerede vært i kontakt med Kiil kvelden i forveien.

– Det gjelder å gjøre noe nå. Hvem vet hvordan Gaza ser ut om to uker, sier Sivertsen.

Nå slår de Sivertsen og Eilertsen seg sammen med Jens Harald Eilertsen – og inviterer til en helaftens støttekonsert for ofrene i Gaza-krigen på Kulturhuset i Tromsø kommende lørdag.

– Her blir det dans, revy, dikt, talekor, masse sang og musikk i de fleste sjangre, forteller de tre.

Bel Canto, Adjagas...

Listen av musikere, skuespillere, forfattere og artister er lang og full av kjente navn. Hør bare:

Bel Canto, Sverre Kjeldsberg, Ragnar Olsen, Ida Holten Worsøe, Karlsøy Prestegård, Endre Lund Eriksen, Kristian Figenschow jr., Bragerevyen, Pistol og Bart, Mimi Tamba, Maryon Eilertsen, Britt Eva Løkkemo og Ola Rokkones med DripP er bare noen av navnene som skal opptre.

Og mens pressekonferansen pågår, kommer vokalist Lawra Somby fra den populære gruppa Adjagas for å bekrefte at de også er med.

– Oppslutninga viser den kjempesterke solidariteten blant kunstnere og kulturarbeidere i Tromsø, sier Maryon Eilertsen.

– Flere av disse var med på den første støttekonserten for Palestina i 1982, bemerker Jens Harald Eilertsen.

– Ungdommen er også helhjertet med, blant annet med Bragerevyen og dansere fra Kongsbakken videregående skole. Det synes vi er flott, sier Jens Harald Eilertsen.

«Mossa» leder showet

Konferansier er Ingrid «Mossa» Evertsen, mens Tromsø-ordfører Arild Hausberg og direktør Tone Bleie for Fredsstudiet ved Universitet skal holde appeller.

I tillegg bidrar flere av Tromsøs profesjonelle kunstnere med en utstilling – og med bilder som skal auksjoneres bort.

På første del av konserten er det inngangsbillett, mens den mer rocka del to er gratis. Alt av inntekter går til proteseverkstedet i Gaza og solidaritetsarbeid i det krigsherjede området.

Karlsøy kommune har kommet med et bidrag på 5.000 kroner.

– Det utgjør to kroner per innbygger. Samtidig ligger det en oppfordring til Tromsø og andre kommuner om å gjøre det samme, sier Ariel Sivertsen.

– Hvis Mads Gilbert er tilbake, kommer også han. Hvis ikke forsøker vi å få han med på direkten fra Gaza, sier Jens Harald Eilertsen.