Gå til sidens hovedinnhold

Frp vil ha alkosalg på bensinstasjoner

Artikkelen er over 12 år gammel

Tror ikke det vil gi mer fyllekjøring.

Frps justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen fra Saltdal vil endre loven slik at alkohol kan kjøpes på bensinstasjonene døgnet rundt, melder Radio Norge.

Økt tilgjengelighet

– Jeg tror ikke det vil føre til mer fyllekjøring. Jeg tror faktisk det vil være med på å styrke og utvide nordmenns omgjengelighet med alkohol på en positiv måte, sier Ellingsen til NTB.

Han legger til at det er et mål for Frp å øke tilgjengeligheten til alkohol.

– Vil vil oppheve en del reguleringer primært mot dagligvareforretninger, men personlig ser jeg ikke noe problem med at en bensinstasjon skal kunne omsette øl og vin og eventuelt sprit, slik som man gjør i Danmark, sier Ellingsen.

Frykter alkoholsalg

Den ruspolitiske organisasjonen Actis føler seg ikke sikre på at StatoilHydro har gitt opp å få til alkoholsalg på bensinstasjoner i Norge.

Organisasjonen mener StatoilHydro er tatt med buksene nede etter at det tidligere denne uken ble kjent at selskapet hadde forsøkt å presse litauiske myndigheter til å gjøre om et forbud mot alkoholsalg på bensinstasjoner om natten.

StatoilHydro la seg flat, og kommunikasjonsdirektør Ola Morten Aanestad sa at det ikke var selskapets oppgave å påvirke alkoholpolitikken i de landene der de har virksomhet.

Håper de dropper forslag

I 2004 forsøkte bensinstasjonenes bransjeorganisasjon Norsk Petroleumsinstitutt å få norske myndigheter til å tillate salg av alkohol på norske bensinstasjoner. Bransjeorganisasjonen, der Statoil Norge er medlem, argumenterte med at dagligvareforretninger nylig hadde fått lov til å selge bensin.

– Det vil ikke forundre meg om de vil prøve seg igjen, men med den massive motstanden det har vært nå i det politiske miljøet, håper og tror jeg at selskapet dropper å foreslå dette i neste runde, sier Anne-Karin Kolstad i Actis til NRK.

Avklaring i 2004

Men Statoil Norge avviser at selskapet ønsker å endre alkohollovgivningen her i landet.

– Vi fikk en avklaring i 2004, og vi forholder oss til den. Situasjonen er en annen nå enn da, for det har blitt langt færre tilfeller der dagligvareforretninger konkurrerer med bensinstasjoner om bensinsalg enn vi fryktet, sier informasjonssjef i Statoil Norge, Pål Heldaas, til NTB.

Alkoholloven kan bli revidert til høsten. (©NTB)