USAs tidligere visepresident Al Gore kom med oppsiktsvekkende mye ros til utenriksminister Jonas Gahr Støre og Norge for jobben som er gjort som formannskap for Arktisk Råd. Gore brukte ord som fremragende, formidabel og utmerket for å beskrive arbeidet i sin tale under åpningen av Nordisk Råds konferanse i Tromsø onsdag.

– Takk også for flott middag og underholdning tirsdag kveld. For meg ble møte samisk musikkultur paret med det vi kjenner oss igjen i globalt, en unik opplevelse, sa Gore som også takket Tromsøs forskningsmiljø og Tromsø kommune for velkomsten.

Al Gore og Jonas Gahr Støre var sammen vertskap for Klimakonferansen arrangert i Tromsø tirsdag. Utenriksministere og ledende forskere fra en rekke land deltok. Onsdag var begge på Arktisk Råds konferanse.

Gore brukte samarbeidet mellom Norge, Sverige og Danmark som eksempler på hvordan verdens land kan samarbeide om felles utfordringer og muligheter.

Gahr Støre takket

Da Gore gikk ned fra talerstolen, reiste Jonas Gahr Støre seg fra sin for å takke for rosen. Det han sa, sa han utenfor mikrofonenes rekkevidde. Akkurat det betydde ingenting for de mange i salen på Rica Ishavshotel. De brede smilene, blikkontakten og kroppsspråket til de to viste at Al Gores ros var svært oppriktig og at Gahr Støre satt meget, meget stor pris på den.