Leder av FpU Troms og innehaver av åttendeplass på Troms Frps stortingsliste, Kristian Eilertsen (18) fra Harstad, valgte å forlate en fotballpub tirsdag kveld på grunn av at stedets gjester besto av et høyt antall utlendinger.

Det er Eilertsen selv som melder det på sin Twitter-konto:

«Hele asylmottaket okkuperer Metzo i Harstad når det er fotballkamp. Å føle seg som innvandrer i eget land er ikke artig!», skrev politikeren trisdag kveld.»

Reaksjonene lot ikke vente på seg.

Forlot uteplassen

Eilertsen som er Arsenal-supporter, skulle sammen med en kamerat se laget sitt i aksjon mot Bayern München i Champions League.

På grunn av det høye antallet innvandrere følte de seg utilpass og valgte å se kampen på en annen uteplass.

«Fordi det var ingen mennesker jeg kunne assosiere meg med. Verken språklig eller kulturelt.», skriver han på Twitter om hvorfor han forlot Metzo tol fordel for City Bar.

I dag vedkjenner han at han gikk litt langt på Twitter.

- Jeg vedgår at jeg var litt krass og useriøs i tweeten, og vil nyansere det litt, sier Eilertsen til Nordlys.

Han opplyser at de uavhengig av nasjonaliteten til gjestene mente at Metzo var for fullt, og bestemte seg for å se kampen en plass med matservering. Men han forandrer ikke mening av den grunn.

- Realiteten er fortsatt den samme. Ni av ti personer på Metzo var ikke av norsk opprinnelse, og vi følte oss utilpass, forteller Eilertsen, og legger til:

- Vi må tørre å være så ærlig, jeg ønsker ikke å tåkelegge problemet.

- For høy innvandring

Politikeren mener at en så konsentrert gruppe av innvandrere ikke bidrar til å intergrere dem i samfunnet, og at det beviser at Norge må bremse opp innvandringen til landet.

- Metzo er en pub hvor det tradisjonelt sett er populært for nordmenn å se fotball. Når det plutselig bare er en håndfull nordmenn der, må det ses i sammenheng med at det er altfor høy innvandring til Norge.

- Jeg har ingenting i mot at de går på byen, men det blir problematisk når vi får grupperinger som holder seg til sine egne og ikke blir integrert, fortsetter han.

Eilertsen tror at det er mange som kjenner seg igjen i hans opplevelse.

- Jeg er nok ikke alene i denne klubben, sier han.

- Handler ikke om hudfarge

- Har du forståelse for at det reagerers på din uttalelser?

- Jeg har ikke forståelse for de som trekker rasismekortet. Det blir for useriøst. Dette er en debat som vi må ta.

«Handlet ikke om hudfarge. Hadde vært et problem med flertall av hvite østeuropeere, eller engelskmenn f.eks..», skrev han på Twitter i går da saken ble diskutert.

Eilertsen er også tydelig om hvor han står i innvandringsdebatten:

«I innvandringsdebatten er jeg på samme linje som Per-Willy Amundsen, Christian Tybring-Gjedde og Carl I. Hagen. Dersom noen var i tvil.»