Fortvilte foreldre: - Hva er det som feiler sønnen vår?

LIVETPÅVENT: Legene klarer ikke finne ut hva som er galt med Gabriell Jensen Høgås (3). Mamma Yvonne Jensen, storebror Patrick Jensen Johansen (7) og pappa Roy Høgås har gitt opp alt av fritid for å ta vare på Gabriell og nå krysser de fingrene for at Gabriell holder seg frisk nok til at de kommer seg på sin første ordentlige ferie denne sommeren hvor de planlegger campingvogntur til Sør-Sverige.

LIVETPÅVENT: Legene klarer ikke finne ut hva som er galt med Gabriell Jensen Høgås (3). Mamma Yvonne Jensen, storebror Patrick Jensen Johansen (7) og pappa Roy Høgås har gitt opp alt av fritid for å ta vare på Gabriell og nå krysser de fingrene for at Gabriell holder seg frisk nok til at de kommer seg på sin første ordentlige ferie denne sommeren hvor de planlegger campingvogntur til Sør-Sverige. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Legene tar tester, men finner ingen svar.

DEL

Mamma Yvonne og pappa Roy fortviler mens sønnen Gabriell (3) har det vondt.

Straks Gabriell (3) ble født visste mamma Yvonne Jensen at alt ikke var slik det skulle være.

På tross av at sønnen ble født på terminen og det ikke hadde vært noen problemer under svangerskapet, greide de ikke å få sønnen til å slutte å hyle av smerte.

– Morsfølelsen er sterk og jeg visste med en gang at ikke alt var slik det skulle være. Gabriell skrek av smerte i flere timer av gangen og var helt utrøstelig. Det var smerteskrik som skjærer i hjertet, forteller mamma Yvonne Jensen lavmælt.

Mangler diagnose

Listen over symptomene til Gabriell er lang som et vondt år.

– Han sover svært lite og er plaget med sterke smerter i armer og ben. Språket hans er dårlig utviklet og kom sent, og i løpet av de to første årene fikk han påvist astma, refluks og lyskebrokk. Uten briller ser han ingenting og han sliter med å regulere sin egen kroppstemperatur. Gabriell er svært utsatt for virus og er mye syk. Han var allergisk mot melk, men får nå små doser uten at det plager han. Fra tid til annen får han utslett under føttene uten at vi vet om det har en sammenheng. Noe av det skumleste er at han fra tid til annen får små anfall.

– Han bare detter helt ut av det han gjort og blir helt fjern. Det kan skje mens han spiser middag og da får vi ikke kontakt med han før han «våkner» opp igjen og begynner å spise på nytt, forteller moren.

Ble ikke trodd

Gabriell går i dag i Polarmåsen barnehage og ser ut som en helt vanlig og glad gutt. Det har gjort at foreldrene har hatt store problemer med å bli trodd.

– Han ser jo helt normal ut, så det har vært en lang vei for oss å bli trodd. Når du vet noe er galt med barnet ditt og ikke blir trodd av helsevesenet t føler du deg helt hjelpesløs, fortsetter Jensen.

Testet for «alt»

Gabriell har i løpet av sine tre små år vært ut og inn av sykehuset, og i følge foreldrene vært gjennom flere tester enn de har oversikt over. Så langt mangler diagnosen og usikkerheten er en stor del av hverdagen deres.

– Han har blitt sendt rundt og de har virkelig testet han for alt det vanlige. Nå har han fått en nevrologspesialist som er kjempedyktige og så får vi forhåpentligvis svar. De tror at det enten er genetisk eller nevrologisk. Sånn som ting er i dag får han smertestillende fire ganger om dagen. Det er ikke rett at en 3-årng skal si takk når du kommer med smertestillende fordi han har det så vondt, forteller den fortvilte moren.

Ønsker hjelp

Mandag denne uken publiserte moren et innlegg om sønnens sykdomshistorie på bloggen sin, steinihavet.blogg.no, i håp om å finne svar og få kontakt med andre foreldre i samme situasjon. Responsen har vært overveldende.

– Det har vært over 40.000 unike brukere inne på bloggen min siden jeg publiserte innlegget og over 300 har lagt igjen kommentarer. Vi har begge fått veldig mange støttemeldinger. Det betyr utrolig mye for oss, sier Jensen.

Familien håper all usikkerhet for deres og sønnens fremtid vil forsvinne, og har kommet i kontakt med en mor som har en sønn med samme symptomer.

– Vi må jo ha troen på at det vil ende godt. Noen der ute må jo vite hva som feiler Gabriell, avslutter Jensen.

Artikkeltags