- Dette er fullstending uholdbart, sier Odd Isaken, far til to av skoleungene som ikke ble hentet av skolebussen klokka 08.00 tirsdag morgen. Bussen skulle plukke opp skoleunger i området rundt Berg, like utenfor Tromsø, og kjøre ungene til Reinen skole i Tromsdalen.

Dukket opp

Først klokka 08.45 dukket det opp en buss. Da hadde flere foreldre kjørt fra jobbene sine for å ta seg av de ventende, og fortvilte, ungene.

- Heldigvis var det ikke minus 20 grader i morgentimene i dag. Kaldt ble det uansett for ungene som måtte vente tre kvarter på bussen, sier Isaksen, som aldri tidligere har opplevd at skolebussen har vært så forsinket.

Forbannet

Da han ringte Nobina, kom han til en bussjåfør på Ringvassøya.

- Vi ringte også rektor ved Reinen skole. Hvem av de to som til slutt ordnet med buss, vet jeg ikke. Den kom i hvert fall til slutt, sier Isaksen, som har vært både oppgitt og forbannet. På Nobina.

Endret ruta

En mor, som ønsker å være anonym, opplyser til Nordlys.no at skolerute fra Berg har hatt avgang 07.50. Da Nobina overtok ble ruteavgangen satt til 07.45.

- Det betyr at bussen allerede er gått når ungene går til busstoppen. Da må de vente til neste buss, og det tar tid, sier hun.