Folkets hus i Hammerfest solgt billig – kjøper er fortsatt hemmelig

HEMMELIG: Nærmeste nabo og styreleder i borettslaget, Oddvar Larsen, forteller at også han har forsøkt siden april å finne ut hvem som har kjøpt Folkets Hus. - Jeg synes det er trist dersom lokalene ikke blir brukt som festlokale mer, sier han.

HEMMELIG: Nærmeste nabo og styreleder i borettslaget, Oddvar Larsen, forteller at også han har forsøkt siden april å finne ut hvem som har kjøpt Folkets Hus. - Jeg synes det er trist dersom lokalene ikke blir brukt som festlokale mer, sier han. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Jeg vet bare at kjøper er et firma i Tromsø.

DEL

Folkets Hus i Hammerfest er solgt for 600.000 kroner, men kjøper er fortsatt en hemmelighet.

– Pris og kjøper blir ikke offentlig før dokumentene er tinglyst, sier megler Fred Johansen hos Eiendomsmegler 1 til Finnmark Dagblad.

Han bekrefter at Folkets Hus ble solgt i april, men papirarbeidet og oppgjøret gjenstår fortsatt.

– Firma i Tromsø

Det er avviklingsstyret til Folkets Hus AS, som gikk konkurs, som er selger av de gamle men delvis nyoppussede lokalene midt i sentrum.

– Jeg vet bare at kjøper er et firma i Tromsø, sier leder av avviklingsstyret, Pål Mansika, som fikk lokalene tilbake i fanget i april i fjor etter konkursbehandlingen.

– Er litt bekymret

– Dem startet med å forlange 1,2 millioner kroner. 600.000 kroner var billig. Dette hadde vært et ypperlig festlokale for hammerfestingene, sier Oddvar Larsen, som bor i etasjen over og er styreleder i borettslaget i samme bygg.

Heller ikke han vet hvem kjøperen er, og forteller at han har hørt med kommunen etter at noen utlendinger hevdet overfor ham at det var de som hadde kjøpt lokalene.

– Nevnte moské

– De har vært her flere ganger, og da jeg spurte hva de skal med lokalene svarte de at de skulle lage en moské, hevder Larsen, som ikke vet om det var på spøk.

– Han klappet meg også på skuldra og sa «nei da min venn. Du vil ikke høre noe opp til din leilighet», fortsetter Oddvar Larsen, som sier at han ikke vet hva han skal tro etter at rykter om moské går i byen.

Vil ikke gi beskjed

Vanligvis pleier eiendomsmeglere å være behjelpelig med å sette journalister i kontakt med kjøpere og selgere for å få medieomtale, men denne gang nekter Fred Johansen til og med å overbringe beskjed til kjøperen om at FD vil ha kontakt.

– Dette er ingen prisrekord vi ønsker å få fram. Mer en pris low, svarer eiendomsmegleren, og viser til at han har taushetsplikt.

Ryktene om moské vil eiendomsmegleren, som også er lokalpolitiker, ikke kommentere.

– Har ikke kjennskap

– Moské kan jeg verken bekrefte eller avkrefte. Jeg har ikke informasjon om kjøperen. Alle papirene er hos eiendomsmegleren fortsatt, sier også avviklingsleder Pål Mansika, som heller ikke kan bidra med å kaste lys over hvem kjøperen er.

Hos Islamsk senter for Nord-Norge i Tromsø har man verken kjennskap til moské-planer i Hammerfest eller noe kjøp av Folkets Hus til dette formålet.

– Nei, det har jeg ikke hørt noe om, sier daglig leder Abdallah Hassan Ahmed til Finnmark Dagblad.

Artikkeltags