- Folk har vært veldig snille med meg, men det er ikke noe positivt med «Per Parker»

PER SNAKKER UT

PER SNAKKER UT Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter 40 år i rushelvete, snakker Per «Parker» Andreassen (56) ut om rusmisbruket, ensomheten og kriminaliteten i ny film.

DEL

Tidligere denne uken skrev Nordlys om den nye dokumentaren «Parkert», som omhandler livet til bylegenden Per «Parker» Andreassen (56).

I dokumentaren, laget av den unge filmskaperen Fredrik Mortensen, reflekterer Andreassen over det livet han har levd og den ufrivillige kjendisstatusen han har fått i Tromsø.

- Jeg hadde mitt første møte med cannabis da jeg var 15-16 år, og da jeg var 19 var jeg blitt sprøytenarkoman, sier Andreassen i filmen, som Nordlys har fått se deler av.

Han understreker at han bare holdt på med speed, av tyngre stoff, frem til 1984, før han gikk over på heroin.

Måtte stjele for knarket

Andreassen forteller også i filmen at han måtte ty til stjeling for å ha råd til rusmisbruket hans.

- Hvis jeg ville ha knark, måtte jeg gå og stjele penger. Hva skulle jeg da gjøre? Da hadde jeg bare å stjele penger for knarket, for det måtte jeg ha. Du kan jo ikke gå og legge deg når du har lyst på knark. Det er det ingen som gjør. Du gjør alt du kan for å få tak i det, forteller han i filmen.

- Ikke noe positivt med "Per Parker"

- Du får jo ingen gode skussmål fra byen din. Man blir kastet i jorda og glemt hvis man holder på sånn. Folk har vært veldig snille med meg, men det er jo ikke noe positivt med "Per Parker", sier han i filmen.

Andreassen anslår at han har mistet rundt 50 venner før de rakk å fylle 40 år til rusen, og er veldig plaget med ensomheten i dag.

Ville ikke gjort det igjen

I dokumentaren spør filmskaperen, Andreassen om hvis han kunne startet livet på nytt, om han ville gjort noe annerledes.

- Jeg ville ikke gjort det som jeg har gjort i dag.

Artikkeltags