Følger Lysbakken - går av

FORSVINNER: Nessebyborger og statssekretær Kirsti Bergstø går av sammen med barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken.

FORSVINNER: Nessebyborger og statssekretær Kirsti Bergstø går av sammen med barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Statssekretærene Kirsti Bergstø og Henriette Westhrin går av sammen med Audun Lysbakken.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Audun Lysbakken opplyste på en pressekonferanse at han går av som statsråd. Årsaken er tildelingen av penger til Jenteforsvaret. Statssekretærene Kirsti Bergstø og Henriette Westhrin går også av.

LES MER: Lysbakken går av

Lysbakken vedgår at søkene som tidligere er blitt gjort, var for dårlige. Denne gang ble det innhentet ekstern hjelp, og rundt 4 millioner e-poster ble gjennomsøkt. I tillegg ble alle SMS-er til og fra Lysbakken analysert. I to SMS-er mellom ham og statssekretær Kirsti Bergstø den 31. oktober i fjor ble saken omtalt for første gang.

Lysbakken innrømmet i pressekonferansen at han ble orientert om hvem som søkte midlene i en sms fra Bergstø 31. oktober.

I en av sms-ene som ble offentliggjort i dag skriver Lysbakken følgende til Bergstø:

«Hva skjer med pengene vi har bevilget til feministisk selvforsvar? Foregår det noe vi kunne lage media på?»

I svaret fra Bergstø en halv time senere står det:

«Sjekker hvor saken står, trur midlene ble delt på Sør-Trøndelag og SU. Begge var seint ute. Bør absolutt være med i pakka.»

Det melder NRK.

– Jeg er tilhenger av at feil skal få konsekvenser. Jeg har ansvaret for de feil som er begått og jeg tar ansvar. Jeg har derfor orientert statsministeren om at jeg i dag går av som statsråd, sa Lysbakken.

Lysbakken understreker at han likevel fortsatt vil være lederkandidat for SV.

– Jeg har ikke tenkt å forsvinne. Det er ingenting som gjør meg mindre motivert til å jobbe. Jeg har ikke tenkt å gjemme meg. Jeg har tenkt å møte i Stortinget.

(ANB-NTB)

Artikkeltags