Flom av reaksjoner

Artikkelen er over 13 år gammel

Overfallet på den 14 år gamle jenta har skapt reaksjoner blant ungdom i Tromsø. Debattforumet til Nordlys flommet i ettermiddag og kveld over av innlegg. På grunn av innholdet i en del av innleggene har vi dessverre sett oss nødt til å stenge forumet inntil videre. Har du opplysninger i saken? Tips Nordlys på 776 10500, eller SMS/MMS: Nordlys til 2097.

DEL

Tidligere idag var de involverte inne til avhør hos politiet, som har satt store ressurser på saken.

Etter å ha blitt banket opp ble den gråtende jenta overlatt til seg sjøl i den tunge, våte snøen.

– Jeg var veldig, veldig redd, er det eneste hun selv vil si etter episoden i går – som har sjokkert skoleledelsen, vennekretsen og familien til jenta. Angrepet som skjedde i 13-tida på Sommerlyst ungdomsskole er anmeldt til politiet av jentas familie.

I går kveld, når Nordlys møter rektor Kjell Olav Mentzoni ved Sommerlyst skole, har roen senket seg i skolegården. Men få timer tidligere ble skolens uteområde, som skulle vært preget av lek, latter og moro, i stedet åstedet for et grovt overgrep mot ei ung skolejente.

Aksepteres ikke

– Dette dreier seg om en hevnaksjon. Bakgrunnen for overgrepet er, etter det jeg har fått opplyst, sjalusi og uoverensstemmelser om en kjæreste, sier Mentzoni.

Jentene som angrep skal ha uttalt at «no skal du få igjen for det du gjorde....».

Saken ble i går håndtert av sosiallærer Nils Solstad. Han vil ikke kommentere episoden, og henviser til rektor, som ser svært alvorlig på voldsbruken:

– Denne type atferd aksepterer vi overhodet ikke. For oss er det helt sentralt at våre elever skal føle seg trygge på skolen, sier Kjell Olav Mentzoni.

Hentet i friminuttet

Skoletimen var akkurat over da ei av jentene ba om å få snakke med 14-åringen. Hun fikk beskjed om at samtalen måtte skje ute, så 14-åringen ble med bak skolen i skjul av en parkert bil. Til sammen fire jenter fra to andre ungdomsskoler i byen la 14-åringen i bakken hvor de slo og sparket henne før hun ble tegnet i ansiktet med tusj og fikk deler av håret klipt av.

– Vi er temmelig sjokkerte og fortvilte. Dette er ingen impulshandling. Alt tyder på at jentene har tatt turen ens ærend til Sommerlyst skole for å utføre overgrepet. Det gjør saken svært alvorlig, sier offerets far til Nordlys.

Artikkeltags