Flere vil studere her

FLERE ELVERE: UiT ser en oppgang i årets søkertall. Bildet er fra studiestart i 2008. Foto: Torgrim Bratt Olsen.

FLERE ELVERE: UiT ser en oppgang i årets søkertall. Bildet er fra studiestart i 2008. Foto: Torgrim Bratt Olsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det viser de nye tallene for Samordna opptak.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

4.470 søkere får i disse dager tilbud om studieplass ved UiT Norges arktiske universitet.

Det er 201 flere enn i fjor og en økning på 4,7%, skriver UiT i en pressemelding.

De nasjonale tallene fra Samordna opptak ble offentliggjort fredag kl. 10:00.

Vil studere realfag

Blant de åpne studiene gis det flere tilbud til studenter innen realfag som informatikk, romfysikk og anvendt fysikk og matematikk. I tillegg er idrett, samfunnsfag, arktisk friluftsliv, samt fiskeri – og havbruksvitenskap studier, hvor det sendes ut flere tilbud i år.

- UiT har høye søkertall og det er svært hyggelig å sende ut tilbud til så mange unge, ambisiøse mennesker. Vi har et bredt spekter av ulike utdanningstilbud og studentene får en utdannelse som forbereder dem godt på den fremtidige yrkeskarriæren. Vi er glade for at mange setter pris på dette og søker seg til UiT, både i Troms og Finnmark, sier rektor ved UiT, Anne Husebekk.

Stor interesse for Finnmark

UiT har en sterk posisjon i Nord-Norge samtidig som interessen blant studiesøkere fra Sør-Norge øke. Opptaket viser at i år er det 1.432 personer utenfor landsdelen som får tilbud om studieplass ved UiT, noe som er en økning på 11, 2 prosent fra i fjor, skriver universitet i pressemeldingen.

- Vi har jobbet over tid for å trekke til oss flere studenter fra sør. Studiemiljøet ved UiT har et godt omdømme, og Nord-Norge er et attraktivt sted å studere, sier Husebekk.

Interessen for studier i Finnmark er også stor, og det gis i disse dager tilbud til 520 søkere ved UiTs campuser i Finnmark, noe som er en økning på 45,7 prosent.

Artikkeltags