21 år gamle Joachim Henriksen Stenvold fra Finnsnes var tidligere elev ved Finnsnes barneskole. Skolen som kom dårligst ut blant skolene i Troms under elevundersøkelsen som ble presentert mandag.

Undersøkelsen viste at 23,4 prosent av elevene ved 7. trinnet har opplevd mobbing.

Slik var også skolehverdagen til Stenvold.

- Det er trist å se at mobbing fortsatt er et problem ved skolen, sier han til Nordlys.

Selv har han få gode minner fra sin tid som elev ved skolen.

- Skolehverdagen bestod av mobbing. Lærerne så hvordan jeg ble behandlet, men når de ikke lyktes ved å få slutt på det, lot de det bare ligge, forteller han.

Hissig

- Har du noen forklaring på hvorfor du ble mobbet?

- Jeg skilte meg ut. Og på Finnsnes er det nok til å bli mobbet. Finnsnes er ikke et inkluderende samfunn, og er du ikke innenfor den aksepterte normen blir du lett et offer for mobben.

- I tillegg var jeg hissig, noe mobberne syntes var morsomt, fortsetter han.

I 6. klasse innså Stenvold selv noe av forklaringen på hvorfor han skilte seg ut. Da skjønte han at han var homofil. Men det skulle likevel ta ytterligere noen år før han turde stå fram med sin legning.

Videre utover ungdomsskolen og videregående skole avtok mobbingen noe, men det var først når han flyttet fra Finnsnes at mobbingen forsvant.

- Jeg flyttet til Tromsø og deretter til Hedmark hvor jeg nå går på skole. Hverken her eller i Tromsø har jeg opplevd mobbing, sier han.

Undersøkelsen som bekrefter at mobbing fortsatt er et problem ved skolen, syntes han var trist lesning.

- Man skulle tro at de hadde klart å få bukt med problemet. Men særlig overrasket er jeg likevel ikke over å få bekreftet det motsatte, avslutter han.