Fem til syv hus sperret inne etter jordras

FLERE RAS: I tillegg til rasene mellom Svensby og Lyngseidet, har det også gått ras langs E6 i retning Nordkjosbotn - ikke langt fra Lyngen.

FLERE RAS: I tillegg til rasene mellom Svensby og Lyngseidet, har det også gått ras langs E6 i retning Nordkjosbotn - ikke langt fra Lyngen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Torsdag ettermiddag fikk politiet melding om tre jordras som dundret ned fjellsiden mellom Svensby og Lyngseidet i Lyngen.

Ifølge politioverbetjent Tor Einar Eilertsen i Troms politidistrikt, er fem til syv hus isolert som følge av rasene.

- Det er også et ukjent antall biler, sier Eilertsen til Nordlys.

- Kalt ut det vi har

Like etter klokken 18 hadde politiet foreløpig ikke kommet seg fram til stedet.

- Vi har kalt ut det vi har av ressurser, samt brannbåt fra Tromsø, legeskyssbåt fra Hansnes og en Sea King, forteller Eilertsen.

Sea King-en måtte imidlertid snu med uforrettet på grunn av uværet. Beboere i området har samtidig startet evakuering for egen hånd, forteller Eilertsen videre.

- Vi har fått melding om at alle som var i bilene som ble sperret inne, er evakuert. Det samme er noen hus, sier han.

Etablert kriseteam

Hjelpekorpset i Lyngen Røde Kors rykket også ut til rasstedet. Det meldte de selv på Twitter like før klokken 16.

Så langt er det ikke meldt om personskade som følge av rasene.

Lyngen kommune har likevel etablert krisestab på rådhuset på Lyngseidet. Legevakten er også bemannet for å ta imot folk som måtte trenge hjelp.

- Selv om vi ikke er kjent med fysiske skader, kan det være en påkjenning å være oppe i noe slikt, sier Eilertsen.

Alle er evakuert

Leif Lintho, rådmann i Lyngen kommmune, sier at det var tre vogntog og to personbiler som ble sperret inne da rasene gikk. Totalt dreide det seg om ni personer.

Samtlige av dem er klokken 18.45 evakuert ut fra området og fraktet til Lyngstunet helse- og omsorgssenter på Lyngseidet.

- Brann og redning har også gått gjennom alle boliger innenfor sperregrensen. Der er det seks personer som nå er evakuert, sier Lintho til Nordlys.

Heller ikke han er kjent med at noen skal ha kommet til skade i forbindelse med rasene. Kommuneapparatet tar nå vare på de involverte.

- Vi har et psykososialt team på Lyngstunet. De forpleies, det lages mat og de tas vare på, sier Lintho.

Vet du noe om rasene i Lyngen? Er du på stedet? Har du bilder eller video? Kontakt oss på telefon 776 10 500 eller tips@nordlys.no.

Artikkeltags