Får tre millioner for sju ukers jobb

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Avtroppende toppsjef Jan Kildal i Hurtigruten Group.

DEL

Hurtigruten Group ASA lar konsernsjefen gå bare uker etter at fusjonen mellom TFDS og OVDS var et faktum. Jan Kildal fratrer, ifølge en melding fra Oslo Børs, av personlige grunner. Han mottar en etterlønn tilsvarende 1,5 årslønn, i alt tre millioner kroner. Summen inkluderer oppsigelsesperioden på seks måneder.

– Vi har blitt enige med Jan Kildal om ikke å kommentere annet enn det som står i børsmeldingen, sier Ole Lund, styreleder i Hurtigruten Group ASA til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Kildal kom fra Norske Skog til OVDS for to år siden, og var ansatt i Narvik fram til han fikk jobben som toppsjef i Hurtigruten Group 1. mars.

Ingen tillitsvalgte verken i tidligere TFDS eller OVDS ønsker å kommentere Jan Kildals etterlønn.

Dårlig økonomi

Det er på det rene at økonomien i tidligere TFDS og OVDS ikke er den beste. Til sammen hadde rederiene i fjor et underskudd på rundt 500 millioner kroner. Sett bort fra tap knyttet til eierskapet i Fjord Line og fusjonskostnader, endte om resultatet på minus 200 millioner kroner. Dette tallet skal nytilsatt konsernsjef Henrik Andenæs gjøre noe med.

– Selskapets resultat må forbedres betydelig, sier den tidligere visekonsernsjefen. Han flytter nå fra Tromsø til Narvik, der Hurtigruten Group har sitt hovedkontor.

Alternativ bruk

Rederiet har opplevd en betydelig passasjersvikt på hurtigrutene vinterstid. En stor oppgave vil derfor bli å få flere til å reise i denne perioden, samt se på alternativ bruk av de tre skipene som ikke går i trafikk langs norskekysten.

– Vi har i dag trafikk i Antarktis, Chile og Svalbard, men vil også se på flere mulige ruter, sier Henrik Andenæs. Hurtigruten Group ASA har 3.400 ansatte og omsetter til sammen for fire milliarder kroner. (ANB).

Artikkeltags