Får skryt etter NM-innsats

Karine Riise, Marte Strandheim, Henriette Mikkelsen, Annette Forfang Hansen og Kirsti I. Mikalsen høster skryt til seg selv og Nordreisa vgs.

Karine Riise, Marte Strandheim, Henriette Mikkelsen, Annette Forfang Hansen og Kirsti I. Mikalsen høster skryt til seg selv og Nordreisa vgs. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Deltok i NM for ungdomsbedrifter.

DEL

De seks elevene i Raissa UB og Nordreisa videregående skole får mye skryt etter innsatsen i NM for ungdomsbedrifter.

– Jeg er veldig stolt over at ungdommer ved Nordreisa videregående/Ráissa joatkkaskuvla har hevdet seg så godt i knivskarp konkurranse med utmerkede ungdomsbedrifter fra hele landet, skriver lederen for Norske Samers Riksforbund, Silje Karine Muotka i ei pressemelding.

Hun mener at Henriette Mikkelsen, Annette Forfang Hansen og de andre jentene i Raissa UB er et eksempel til etterfølgelse for flere ungdomsbedrifter og for entreprenørskapsarbeidet i skolene i de samiske områdene.

– At de har lyktes med å bruke lokale produkter i ungdomsbedriften er svært viktig, mener Muotka.

Hun roser samtidig Nordreisa videregående skole.

– NSR har påpekt behovet for å sikre samisk innhold i entreprenørskapssatsingen på skolene. I 2006, mens Aili Keskital var sametingspresident, holdt Sametinget ungdomskonferansen ”Funky Business” som hadde samisk entreprenørskap som tema.

– Nordreisa videregående skole har lenge vært en ressursskole for samisk i Troms, og jeg må rose lærerne og skoleledelsen for det gode arbeidet de gjør i forhold til samisk språk, samisk innhold i fagene og i ungt entreprenørskap, sier NSR-leder Silje Karine Muotka.

Henriette Mikkelsen i Raissa UB sier at hun skal fortsette på videregående skole til høsten, og at suksessen etter et år med ungdomsbedrift gir henne lyst til å gå prøve seg på mer entreprenørskap.

Artikkeltags