Gå til sidens hovedinnhold

Fant disse brevene med bankort hjemme hos postbudet

Artikkelen er over 9 år gammel

Postansatt underslo over 200 bankkort med kode. Deretter tømte hun kundenes kontoer.

Politiet ble klar over situasjonen 16 .mai i år. De slo til den 18. mai og arresterte kvinnen i 20-årene da hun kom på jobb på postterminalen.

I etterkant ble det oppdaget over 200 brev med bankkort hjemme hos kvinnen. Enn videre gjorde man også beslag i en rekke brev med bankkoder.

Det var misbrukte kort som førte til at politiet kom på sporet av saken. Politiet mottok en anmeldelse fra Handikapforbundet etter at det var blitt oppdaget at noen hadde tømt kontoen deres for nærmere 100.000 kroner, bare dager før de gikk til pågripelse.

- Vi er veldig fornøyd med etterforskningen av denne saken. Vi kom såpass tidlig inn i saken at vi fikk gjort besalg før mange kort ble brukt, sa etterforskningsleder Hans Martin Moen ved Troms politidistrikt til Nordlys, da saken ble omtalt sist.

LES MER: Postbud stjal 200 bankkort

Uttak på over 260.000 kr

Nå er tiltalen mot kvinnen klar. Av den går det frem at kvinnen skal ha misbrukt totalt 15 kort og koder tilhørende kunder. Det største uttaket er fra Handikapforbundet, på hele 94.891,54 kr, og stammer fra perioden lørdag 12. mai til mandag 14. mai. De andre uttakene er i størrelsesorden fra 5.000 kr til 27.155 kr.

Totalt sett beløper de samlede uttakene seg til 262.558,06 kr. Alle uttakene skal stamme fra perioden februar 2012 til mai 2012.

Kvinnen skal ha jobbet som lørdagsbud hos posten, og er ikke tidligere straffedømt.

- Dette er en veldig stygg sak, vi beklager på det sterkeste overfor våre kunder, sier en ydmyk informasjonssjef Pål Jakobsen i Posten.

Jakobsen sier Posten har mange og strenge rutiner for å unngå tyveri.

- Vi kan likevel aldri gardere oss hundre prosent. Et postbud er alene på en rute.

Posten har nulltoleranse for tyveri. Det aktuelle budet har mistet jobben.

- Nulltoleransen praktiseres, og dette er en viktig del av opplæringen for nye ansatte. Hos oss risikerer man oppsigelse for tyveri av et frimerke, sier Jakobsen.

Posten har ikke mulighet til å sjekke vandel på sine ansatte.

- Vi har bedt om det, men får ikke tillatelse.

- Veldig lei oss

Jakobsen har aldri vært borti en lignende sak i løpet av sine seks-syv år i jobben.

- Vi er veldig lei oss for dette. Posten er en betrodd tredjepart. Vi ser nå på alle rutiner, og om det er noe vi kunne eller kan gjøre for å unngå at slikt skjer igjen.

De beslaglagte bankkortene er nå returnert til kundene, med et følgebrev fra Posten hvor de beklager det inntruffne.

Kvinnens sak skal opp for Nord-Troms tingrett i kommende år.