Fagforbundet forbannet

SINT: Kristin Arvesen og de andre tillitsvalgte for Pleie-, og omsorg i Tromsø kommune mener rådmannen bryter Hovedavtalen.

SINT: Kristin Arvesen og de andre tillitsvalgte for Pleie-, og omsorg i Tromsø kommune mener rådmannen bryter Hovedavtalen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Fagforeninger mener Tromsø bryter Hovedavtalen.

DEL

De ansattes organisasjoner mener de har fått for dårlig tid til å vurdere de planlagte kuttene som Rådmannen foreslår etter at det ble klart at pleie og omsorg har et overforbruk så langt i år på drøye 44 millioner kroner.

Onsdag stilte de opp til avtalt drøftingsmøte på rådhuset med Rådmannen. Men de nektet å gå inn i drøftinger.

- Holdes for narr

- Vi mener vi holdes for narr. Vi fikk utdelt økonomirapporten for tre dager siden. Rådmannen hadde innkalt oss til første drøftingsmøte før vi i det hele tatt fikk se den omfattende rapporten, sier hovedtillitsvalgt i Fagforbundet, Kristin Arvesen.

Saken skal opp til politisk behandling førstkommende mandag.

- Det er omfattende og svært alvorlige tiltak som legges opp i økonomirapporten. De har vi ikke fått drøftet med de berørte enhetene, sier Arvesen.

De tillitsvalgte mener dette er brudd på Hovedavtalen fra Tromsø kommune.

Ikke enig

Rådmann i Gøril Bertheussen er ikke enig.

- For det første fikk fagforeningene informasjon om nedstyring allerede i november i fjor. Dessuten er det lite rasjonelt å drøfte dette inngående før dette er behandlet av politikerne. Det vil være lite rasjonelt.

Artikkeltags