- Et stort sjokk

Mariell Brox (19) var vitne til ulykken.

Mariell Brox (19) var vitne til ulykken. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

– Uvirkelig, sier Mariell Brox som sto like ved da dødskrasjet i Storgata inntraff.

DEL

– Jeg stivnet helt, og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Det var et stort sjokk. Jeg har aldri opplevd en ulykke før, også skjer det her, midt i Storgata, sier Mariell Brox (19).

LES MER: Bilføreren avhøres i dag.

Hun var på vei gjennom gågata for å ta bussen hjem da ulykken skjedde like foran henne, utenfor Fokus Bank. Noen timer senere er hun tilbake på stedet, og forteller Nordlys om hvordan hun opplevde sjokket.

– Jeg hadde kommet omtrent hit, utenfor Brillehuset, da bilen kom i full fart rundt salgsbodene. – Det gikk kjempefort. Jeg registrerte kun at det var en bevegelse der før alt skjedde på et blunk.

Slengt opp i luften

Hun anslår at hun sto rundt åtte meter unna stedet bilen stoppet – og beskriver scenen som uvirkelig.

LES MER: Vitner kan melde seg til legevakta.

– Hun (den døde kvinnen, red.anm.) gikk med ryggen til, og oppdaget ikke bilen før hun ble påkjørt. Hun ble slengt over bilen, flere meter opp i luften, og landet på bakken bak bilen, sier 19-åringen, som ikke så den andre kvinnen som ble påkjørt.

Etter det kraftige smellet som fulgte da personbilen krasjet inn i en pengetransportbil, kom mange til for å hjelpe. Brox valgte å dra hjem for å summe seg.

– På veien ringte jeg en venninne for å snakke. Det var ingen her å snakke med, og jeg visste ikke hvordan jeg skulle ta det. – Jeg skjønte ikke hva som hadde skjedd før jeg hadde kommet hjem. At en bil faktisk hadde kommet flygende inn i Storgata og meid ned to kvinner.

– Kunne vært verre

I etterkant har hun tenkt det samme som mange andre gjorde i går:?«Det kunne vært meg». Men også at tragedien kunne vært enda større dersom ikke personbilen hadde stoppet i pengetransportbilen. – Det er tragisk – utrolig sørgelig – at en kvinne er drept. Men detkunne vært enda verre. Tenk om han ikke hadde truffet bilen, men kjørt videre. En barnehage med ti-20 unger kunne ha vært på tur, sier Brox.

Artikkeltags