- Det er det største jeg har sett i mitt liv. Raset har gått over veien. Det er 20-30 meter dypt. Voldsomme krefter har vært i sving. Vi får bare håpe at det har gått bra, sier et vitne på stedet til Nordlys kort tid etter at raset i Lyngen har gått fredag etermiddag.

LES OGSÅ: - Heldigvis var vi ikke hjemme

- Tragisk syn

- Veien har rast ut, og folk må komme seg forbi med båt. Vi kjører forbi rasstedet i båt nå, forteller Dan Håvard Johnsen mens han er på tur forbi rasstedet i båt kort tid etter at raset har gått.

- Nå ser vi rester av hus og vegetasjon i vannkanten. Omtrent åtte båter driver å søker inne i området. Antakelig undersøker de om det er gått folk i raset, sier Johnsen.

Han forteller om et skremmende syn. Raset har gått på et forholdsvis flatt område. Johnsen vil anta at det er en helning på 15 grader. Raset er bredt øverst og blir smalere lenger ned. Johnsen antar at det er omtrent 100 meter bredt øverst, og omtrent 20 meter bredt nederst.

- Dybden er enorm. Det ser ut som det er 20-25 meter dypt, og det kan ha gått 100-200 meter opp fra havet, forteller han.

- Dette er voldsomt. Her ligger det hus og vegetasjon å flyter. Det er ubegripelig, sier han.

Han forteller at to hus står nært kanten på raset, og han anser at det er fare for at disse også kan rase ut.

- Rimelig uoversiktlig

- Her er det rimelig uoversiktlig. Veien inn til Solhov er borte, forteller Frank Fyhn som er på stedet i 16.15-tiden.

- Ambulanse og brannvesen er på stedet. De jobber med å sperre av veien, og med å evakuere et boligområde som ligger litt lenger opp. Det raser fremdeles, og det er fare for at flere hus kan bli tatt, sier Fyhn.

Brann, redning, politi og dykkere jobber på stedet.