- Et skalkeskjul for kontakt med reaksjonære krefter

- KANSELLER BILLETTEN: Frps Øyvind Korsberg (bilde venstre) og SVs Torgeir Knag Fylkesnes (bilde høyre) er begge enige om at den kontroversielle islamske predikanten Haitham al-Haddad (midten) ikke er ønsket i Tromsø.

- KANSELLER BILLETTEN: Frps Øyvind Korsberg (bilde venstre) og SVs Torgeir Knag Fylkesnes (bilde høyre) er begge enige om at den kontroversielle islamske predikanten Haitham al-Haddad (midten) ikke er ønsket i Tromsø. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Frp og SV reagerer sterkt på at det varslede besøket fra mannen som blant annet mener at utroskap skal straffes med steining og homoseksualitet er verre enn drap.

DEL

- Han har ekstreme synspunkter og holdninger som ikke hører hjemme i det norske samfunnet.

Det sier Frps Øyvind Korsberg om det varslede tromsøbesøket til den kontroversielle sharia-eksperten Haitham al-Haddad.

al-Haddad har blant annet tidligere uttalt at jøder er etterkommere av aper og griser, og uttalt at det bør være dødsstraff for frafalne muslimer. Den kontroversielle predikanten er invitert av de muslimske menighetene Alnor og Islamsk senter for Nord-Norge til å delta i en debatt førstkommende lørdag.

al-Haddad har tidligere blitt erklært uønsket av varaordfører i Oslo i forbindelse med et arrangement i hovedstaden i desember i fjor.

LES MER: Omstridt islamsk predikant til Tromsø

Bør få kansellert billetten

Korsberg er nå klar på at han mener at al-Haddad snarest bør få kansellert billetten til Tromsø.

- Jeg registerer at det er andre steder denne mannen ikke er velkommen. Nå vil jeg oppfordre Alnor og Islamsk senter til å snarest kansellere billetten hans. Meningene hans er meninger som et samlet politisk Norge har tatt avstand fra, og også meninger som står sterkt i stridf med grunnleggende holdninger og verdier i det norske samfunn.

På spørsmål om Korsberg ikke respekterer al-Haddads rett til ytringsfrihet, svarer han at dette ikke handler om ytringsfrihet.

- Selvfølgelig respekterer jeg ytringsfriheten, på samme måte som at jeg er glade jeg kan få si dette. Men dette er et signal for meg og andre om at vi tar avstand fra al-Haddads synspunkter.

- Tolker Koranen ekstremt

Korsberg er ikke den eneste politikeren som har bitt seg merke i at al-Haddad er invitert av Alnor og Islamsk senter for Nord-Norge. Også SVs stortingskadidat i Troms, Torgeri Knag Fylkesnes, mener oppfordrer til at det planlagte møtet med al-Haddad avlyses

- Jeg ble veldig overrasket når jeg så at Haitham al-Haddad var invitert av Alnor. Han er en av de mest ytterliggående muslimene vi har, og han tolker Koranen ekstremt, langt utenfor det som de fleste gjør, sier Knag Fylkesnes, og fortsetter:

- Det at Alnor gir et slikt organ autoritet, og en slik person med slike meninger en rolle, det er jeg veldig overrasket over. Jeg har bevis fra flere youtubeklipp hvor han uttaler at utroskap skal straffes med steining, at konvertering bort fra islam skal straffes med dødsstraff i en islamsk stat, og han tar til orde for at muslimske kvinner skal gifte seg svært unge. Han sier også at kvinner ikke bør jobbe og at menns vold mot kvinner i familien er en privatsak. Han reiser også debatt om ikke homoseksualitet er verre enn mord.

- Et skalkeskjul for kontakt med reaksjonære krefter

Knag Fylkesnes tror Alnor benytter temaet for konferansen som et skalkeskjul for å komme i kontakt med ytterliggående muslimske krefter

- Jeg mener at Alnor forsøker å skjule seg bak at det er utfordringer rundt det med bønnetid. Det er ikke noe nytt med muslimer i nord, og bønnetidspunktene er løst for lenge siden. Dette er et skalkeskjul for å komme i kontakt med de mest reaksjonære kreftene vi har, sier stortingskandidaten, og avslutter med følgende oppfordring:

- Det er ytringsfrihet i dette landet. Jeg mener derfor det er helt greit at al-Haddad mener det han mener. Og jeg bruker samme rett til det samme: Jeg oppfordrer Alnor-menigheten til å avlyse møtet. Jeg er overbevist om at hans meninger ikke gjenspeiler Tromsøs muslimers overbevisninger.

Artikkeltags