En pille kurerte bekkenløsningen

Artikkelen er over 14 år gammel

Bekkenløsningen var så vond at Mona Woll (38) nesten ikke kom seg opp av senga. Én eneste homøopatpille kurerte smertene.

DEL

– Jeg kan nesten ikke tro det - det er helt uforståelig, sier Woll.

Etter å ha gjennomgått tre svangerskap med bekkenløsning, de to siste også med svangerskapskvalme, var Mona åpen for å prøve alternative behandlingsformer. Fire måneder ut i svangerskap nummer tre, oppsøkte hun homøopat.

Desperat

– Jeg var desperat. I svangerskap nummer to var jeg kvalm i ni måneder, og jeg ble innlagt på sykehuset med nyrestein fordi jeg klarte ikke å ta til meg nok væske. Jeg hadde bekkenløsning både under og etter begge de to første svangerskapene. Da svangerskap nummer tre så ut til å bli like ille, oppsøkte jeg i desperasjon homøopat. Jeg hadde prøvd alt og legene kunne ikke hjelpe meg, sier Woll, som til daglig er dagmamma.

Trebarnsmoren hadde også vært plaget med migrene helt siden hun var lita jente. Homøopaten ga henne kur mot både migrenen, svangerskapskvalmen og mot bekkenløsningen.

Ingen statistikk

Bekkenløsning kan behandles ved hjelp av homøopatmedisiner, hevder homøopat Per Schrader ved Resonansklinikken i Tromsø.

Han har ingen statistikk å vise til, men han mener selv at han har «friskmeldt» de aller fleste kvinnene som har kommet til ham med bekkenløsning.

– Vi fører ingen oversikt over hvor mange av pasientene vi kurerer. Dessuten kommer mange av kvinnene hit med andre lidelser. I og med at bekkenløsning er en mekanisk lidelse, så har de ikke trodd at homøopatpreparater kan hjelpe mot det, sier Schrader.

Men det kan det altså, ifølge Per Schrader.

Gift

– Homøopatiske preparater hjelper både mot de hormonelle, de følelsesmessige og de mekaniske forandringene, hevder Schrader.

Homøopater behandler likt med likt. En lidelse blir behandlet med en liten dose gift som provoserer lidelsen. Dette setter i gang kroppens eget forsvarssystem.

Bekkenløsning vil derfor bli behandlet med et preparat som skaper enda større bevegelse i bekkenet, og som igjen vil føre til at bekkenet blir stimulert til å «gå tilbake».

– En korttidsvirkning er at leddene for en kort periode strekkes enda mer, for deretter å gå tilbake, forklarer Per Schrader.

Helt smertefri

Det merket Mona. I høst, vel et år etter fødselen, kom bekkenløsningen tilbake. Hun klarte nesten ikke komme seg opp av senga. Hun oppsøkte Schrader og fikk en pille. Den første uka ble hun betraktelig verre, og måtte kjøpe seg et belte for å støtte opp og avlaste bekkenet.

– Men etter en uke forsvant smertene, og siden har jeg ikke kjent noe som helst, smiler Mona Woll.

– Vi ser at mange som har hatt kronisk bekkenløsning i flere år er blitt helbredet 100 prosent, sier Schrader.

Migrene har Mona heller ikke hadde etter at hun var hos Schrader i februar 2002. Også svangerskapskvalmen forsvant umiddelbart.

Artikkeltags