Gå til sidens hovedinnhold

Elise har nettopp fylt 18 - nå skal hun ta silikon

Artikkelen er over 8 år gammel

Har satt ned aldersgrensen, men 3 av 10 får avslag på operasjon. DEBATT: Synes du aldersgrensen for silikon er for lav?

Flere klinikker i Tromsø har satt ned aldersgrensen for silikonoperasjon fra 20 til 18 år.

- Vi har i mange år hatt en selvpålagt 20-årsgrense, men den åpnet vi opp i fjor. Vi var ekstra strenge, men det var ingen grunn til å ha den aldersgrensa, sier daglig leder hos Tromsø private sykehus, Bente Holtan Openshaw og viser til at søsterklinikkene også har 18 års aldersgrense.

30.000 kroner

Elise Irene Johansen, som fylte 18 år 5. juli,var i Tromsø for første gang mandag. Sortlands-jenta skulle ha konsultasjonstime for å få større bryster.

- Siden jeg begynte å trene i begynnelsen av 2011, har jeg hatt et ønske om å få større bryster. Det har med selvtillit å gjøre. Mens musklene ellers på kroppen blir større, blir puppene mindre, så det ønsket jeg å gjøre noe med, sier Elise Irene Johansen til Nordlys.

Den 18 år gamle jenta, er glad at det nå er muligheter til å foreta slike operasjoner i Tromsø.

- Jeg skulle egentlig til Sverige, men så fant jeg ut at det gikk an å gjøre det i Tromsø. Skulle jeg fått nei en plass, går jeg bare et annet sted, sier 18-åringen, som i dag var til konsultasjon hos Tromsø private sykehus for å få en dato for å få utført operasjonen.

Hun har full støtte fra både familie og søsken.

- Jeg har selv spart opp 24.000 kroner til operasjonen, men også fått låne 10.000 kroner av mamma, så jeg skal få råd til å gjøre det nå, sier hun.

Ingen benkpress

For Sortlands-jenta, som er glad i styrketrening, bærer det likevel på noen utfordringer.

- Jeg kan ikke ta benkpress på en stund, men det gjør ikke så mye.

Les også: 4 av 10 blir frarådet plastisk kirurgiske inngrep

Likevel er hun ikke av den oppfatning at alle 18-åringer bør få silikonpupper.

- Mange gjør det kun for å få ekstra oppmerksomhet og prøver å få Linni Meister-look. Jeg synes ikke alle bør få muligheten til det, så det er bra at klinikkene er selektive i hvem som får ta en slik operasjon, sier Elise Irene Johansen.

Liten økning

Daglig leder hos Tromsø private sykehus, Bente Holtan Openshaw, forteller at de har svært få jenter på 18 år innom klinikken med spørsmål om å få lagt inn silikonpupper. Men i aldersgruppen 18-25 har det blitt flere enn før.

- De siste par-tre årene har vi sett at flere under 25 tar kontakt, sier Bente Holtan Openshaw til Nordlys.

Avslår 3 av 10

Openshaw sammenlikner konsultasjonen med en slags eksamen. De avslår 3-4 av 10 forespørsler. Enkelte mangler medisinske grunner, andre er ikke mentalt klare for operasjonen.

– Hvis man tror livet blir så mye større av “big boobs”, så forteller vi dem at det blir det ikke nødvendigvis, sier Openshaw.

Elise Irene Johansen gruer seg i hvert fall ikke til operasjonen.

- Jeg har snakket med andre som har gjort det, så jeg er ikke nervøs i det hele tatt.

Men smerte er hun forberedt på.

- Jeg skal ta operasjonen under muskelen. Det skal være 1.000 ganger vondere enn de som tar over puppen, men det er jeg klar for, sier hun.