Elin (55) sykler Norge på langs

Her forbereder Elin Dragøy seg til turen som vil ta henne fra Vardø i nord i Lindesnes i sør.

Her forbereder Elin Dragøy seg til turen som vil ta henne fra Vardø i nord i Lindesnes i sør. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Startet fra Vardø fredag 14. juni. – Min helt personlige egotrip! skriver hun om turen på sin blogg.

DEL

I løpet av de neste seks ukene skal Elin Dragøy fra Tromsø oppleve hele Norge fra sykkelsetet. Helt alene skal hun sykle Norge på langs – og skrive om turen underveis på sin blogg.

Startskuddet gikk fredag 14. juni lengst øst i Vardø.

Herfra går turen nordover til Slettnes fyr ved Gamvik, som er det nordligste veipunkt på fastlandet, sørover via Norges kystveier til Vardetangen like nord for Bergen og ender til slutt på Lindesnes i sør.

Pausene beriker turen

- I morgen er dagen da min helt personlige egotrip begynner! skriver hun dagen før start.

LES MER: Elins blogg - turen dag for dag

I løpet av dag én tilbakela hun strekningen Vardø-Vadsø på 72 km. I løpet av dag to tilbakela hun 94 km.

- Det er egentlig ikke så mye å si om selve syklingen - annet enn at det går framover for hvert tråkk. Det går slakt opp og slakt ned langs Varangerfjorden. Det er egentlig pausene som beriker turen!

Folk kommer bort og spør hvor langt hun har syklet. Lokale perler og severdigheter har det også blitt tid til. I Vardø dro hun innom heksemonumentet, mens Varangerbotn kunne by på spennende gastronomiske opplevelser.

Planlagt i to år

Ideen fikk hun for snart to år siden da hun hørte et radiointervju med to unge damer som hadde syklet fra Nordkapp i nord til Lindesnes i sør.

– Det ble en liten trigger, og de opplevelsene de fortalte om ville jeg også oppleve, sier Dragøy.

Turen har Dragøy planlagt i nesten 2 år. Siden hun ikke er sykkelvant har forberedelsene blant annet bestått av å ta noen testturer i fjor sommer, og nå gleder hun seg stort til seks uker på sykkelsetet.

Telt som reserveløsning

– Jeg anser meg selv for å være i ganske god fysisk form. Jeg går fra Tromsdalen og til jobb på KSAT på toppen av øya hver dag, løper en til to ganger i uka og så har vi felles spinningtime med jobben hver fredag. Men når veiene blir bar skal jeg begynne å sykle mer, sa Dragøy til Nordlys under forberedelsene.

Gjennom forberedelsene har hun oppdaget er det er utrolig mange som sykler Norge på langs hvert år. Det skrives blogger om turene og hun har funnet mye god inspirasjon og informasjon gjennom dem.

Hun har med telt som reserveløsning, men foretrekker å sove innendørs.

- Jeg er 55 år, så det må være et snev av velvære om denne turen skal gå bra, sier hun.

Artikkeltags