NAF Tromsø har fått inn mange meldinger siden klokken tolv natt til søndag, og frem til klokken elleve.

- Flere har fått assistanse i løpet av natten enn totalt på samme dato i fjor, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Jan Ivar Engebretsen.

Dårlige kjøreforhold

Han opplyser om at hele 15 personer har bedt om assistanse fra NAF.

- Det har vært både utforkjøringer og småkollisjoner. Det er tydelig at det er værforandringer som gir dårlige kjøreforhold, sier Engebretsen.

Han tror starten på vinterferien kan ha noe med saken å gjøre.

- Heldigvis har det foreløpig vært små hendelser, og ikke de helt store, sier han.

Se bildeserie: Mildvær i nord

Fast i sørpa

Trond Evensen i FALCK Tromsø forteller at de har vært ute og hjulpet flere fastkjørte biler i løpet av det siste døgnet.

- To i Tromsdalen og to på Tromsøya har fått assistanse etter å ha kjørt seg fast i bløtsnøen, sier Evensen.

Politiet har ikke fått inn meldinger om personskader eller andre ulykker. Men de anmoder folk til å kjøre etter forholdene.

- Det er svært glatt ute. Det er sporete og mye vann i veibanen, og det er viktig å ta det helt med ro og kjøre etter forholdene, sier operasjonsleder Trond Høydal.

Les også: - Redselsfullt glatt ute

Les også: Sørpete søndag gir flom- og skredvarsel

Jobber på spreng

Grønnegata i Tromsø sentrum var oversvømt i natt, og Bydrift Tromsø har jobbet på spreng siden klokken ett i natt for å få unna vannmengdene.

- Det har vært utrolig mye nedbør i natt, det har vært ekstremt. På tolv timer har det regnet mellom 40-50 mm, og det skal noe til for håndtere det, sier konstituert enhetsleder Dag Ivar Andreassen i Bydrift.

Han opplyser om at fullt mannskap er ute og strør, tiner is og leder vann.

- Når det er så mye vann tettes slukene, og det blir sørpe. Vi har hatt alle variasjoner av vær det siste døgnet, og det er stor pågang på vakttelefonen, opplyser han.