I et innlegg på hjemmesidene til Torsken Kommune skriver Flakstad at det har skjedd mer i kommunen under hans fireårsperiode som ordfører enn i de siste tjue årene.

Så lister han opp en rekke tiltak som er blitt realisert i hans periode som ordfører. Han avslutter med å oppfordre innbyggerne til å stemme Ap.

- En stemme til Arbeiderpartiet vil sikre videreføring av det arbeidet som allerede er i gang, skriver han i innlegget.

Andre bruke Facebook

Flakstad skjønner at det kan stilles spørsmål ved at han bruker kommunens hjemmesider til valgkamp.

- Mange bruker Facebook. Jeg har ikke det, så derfor bruker jeg kommunens hjemmesider, sier ordføreren til Troms Folkeblad.

Innlegget har skapt reaksjoner fra andre partier.

- Det var uventet og skuffende av ordføreren å komme med et slikt utspill helt på tampen av valgkampen, sier Senterpartiets ordførerkandidat Hans-Peder Pedersen til Troms Folkeblad.

Pedersen mener det blir feil av Flakstad å ta æren for alt som har skjedd i kommunen de siste årene.

- At mange av de tingene han nevner faller på plass nå er et resultat av lang tids arbeid. Det blir feil å ta æren for det alene, fortsetter han.

Han vil ikke være med på at det ikke har skjedd ting i Torsken før Flakstad tok over som ordfører.

- Vi har rustet opp skoler, bygd sykehjem og lagt til rette for Torskenparken. Havna i Gryllefjord er jo også et gammelt prosjekt.

Ikke stuerent

Ifølge valgforsker Tord Willumsen er det viktig å skille mellom jobben som ordfører og engasjement som partipolitiker.

- Direkte oppfordringer til å stemme på seg selv er ikke helt stuerent i egenskap av en ordfører, forklarer Willumsen som mener slikt hører hjemme på partiets hjemmeside.

- Jeg tror ikke det finnes noe regelverk som forbyr det, men her gjelder det å bruke politisk skjønn og være fornuftig. Det er ikke kommunens oppgave å få ordføreren gjenvalgt.

Willumsen skjønner godt at Flaksatds innlegg har skapt reaksjoner.

- Man kan fortelle hva man har gjort, men ikke komme med direkte oppfordringer om å stemme på et bestemt politisk parti, sier valgforskeren til Nordlys.