Dødsveien

OMKOM: Fem personer omkom i ulykken der både en buss, en minibuss og tre biler var involvert. Ulykken skjedde i Lavangsdalen i Balsfjord kommune fredag kveld.

OMKOM: Fem personer omkom i ulykken der både en buss, en minibuss og tre biler var involvert. Ulykken skjedde i Lavangsdalen i Balsfjord kommune fredag kveld. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Hele 25 personer er drept i trafikkulykker på dødsvegen E8 mellom Tromsø og Nordkjosbotn de 10 siste åra. Se kart over ulykkene.

DEL

Sammen med riksvei 80, innfartsvegen til Bodø, er E8 mellom Nordkjosbotn og Tromsø de klart mest ulykkesbelastede vegstrekningen i Nord-Norge.

Hittil i år har åtte personer omkommet i ulykker på strekningen.

Store ulykker

Ulykkene på veistrekningen er utpreget store og alvorlige, fortalte Trond Harborg i Statens Vegvesen Region Nord til Nordlys i fjor høst.

Standarden på det aller meste av strekningen er blant de beste vegene i fylket.

Mange personskader

I tillegg til alle dødsulykkene har det vært mange andre ulykker med personskader. Fra og med år 2000 til og med 2009 er det registrert 148 trafikkulykker med drepte og/eller skadde på strekningen mellom Nordkjosbotn og Tromsø. Det verste dødsåret var i 2005 da fem personer ble drept i tre ulike dødsulykker på E8.

Antall skadde og drepte personer i disse 148 ulykkene er 258 personer. Antall ulykker varierer mellom 10 og 21 ulykker i året. Antall skadde/drepte Varierer mellom 14 og 39 per år.

Kollisjoner/utforkjøringer som gjennom politiets etterforskning er bekreftet å være selvmord, er ikke inkludert i oversikten over dødsulykker.


Vis Ulykker Tromsø - Nordkjosbotn i et større kart

Artikkeltags