Disse knepene brukte Margrethe for å overvinne kreften

BLE RAMMET: Den svært aktive og godt trente 27-åringen Margrethe Myhre fra Finnsnes fikk livet snudd på hodet 19. februar 2013. Da fikk hun diagnosen kreft.

BLE RAMMET: Den svært aktive og godt trente 27-åringen Margrethe Myhre fra Finnsnes fikk livet snudd på hodet 19. februar 2013. Da fikk hun diagnosen kreft. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

27-åringen imponerte legene og ble frisk - ett år etter at man oppdaget en svulst på størrelse med en mango.

DEL

Margrethe Myhre kan endelig puste ut. I oktober hadde hun siste cellegift-behandling på Radiumhospitalet i Oslo. Den svært sjeldne beinkreften rammer årlig bare 10 personer i Norge.

27-åringen fra Finnsnes ble en av dem.

Hun har i flere år jobbet som personlig trener, og trodde det var en belastningsskade da hun først kjente smertene i skulderen.

- Men smertene forsvant ikke, og jeg kjente det også når jeg sov. Etter hvert tenkte jeg det var en betennelse.

Sjelden krefttype

Myhre gikk til legen, og det ble tatt prøver fra skuldra. 19. februar 2013 fikk hun diagnosen fra legen.

- Jeg fikk beskjed om å stålsette meg, og så fikk jeg vite at jeg hadde kreft.

Smertene i skuldra viste seg å være beinkreft.

Blogg

På bloggen sin margrethemyhre.blogg.no skrev hun:

«Resultatet av alle undersøkelsene på tirsdag 19. februar var en kreftsvulst på størrelsen med en mango, i (ja i) skulderbladet. Den har altså vokst seg igjennom selve beinet og ut på fremsiden og baksiden. Skulderbladet ser dermed ut som en osteskive nå. Fullt av hull.»

Hun har brukt bloggen aktivt for å fortelle om sykdommen. Hun forteller om slapphet, manglende matlyst, feber, sprøyter søvnløshet og smerter.

Myhre bestemte seg for å ikke gi opp. Hun presset seg til mentalt å ligge foran sin fysiske tilstedeværelse.

- Jeg tror det kan ha vært med på gjøre meg frisk. Jeg råder alle til å gjøre som meg:

- Du må distansere deg fra øyeblikket, tenke på alt som gjør deg glad og lykkelig. Dette fokuserte jeg voldsomt på. Jeg tenkte på julen som skulle komme, på sommeren, på alle som jeg er glad i. Familien min.

- Press deg

- Det kan være kjempetungt, men press deg til å gjøre det, oppfordrer hun.

Omgivelsene er overrasket over styrken Margrethe Myhre har utvist.

- Mange har ikke skjønt hvordan jeg har klart å være så sterk og positiv. Man må rett og slett ha troen, aldri miste den, har jeg sagt.

Dårlig immunforsvar

Nå er hun klar for å leve livet fullt ut.

- Jeg var på kino for første gang på to år. Etter at beinmargen ble fjernet, og deretter satt inn igjen, er immunforsvaret mitt dårlig. Derfor er jeg utsatt for smitte.

Sakte merker hun at styrken vender tilbake til kroppen. Treningen er gjenopptatt og Myhre har begynt å svømme, jogge og å drive styrkeøvelser.

- Det er utrolig godt å kunne gjøre det jeg aller mest liker, sier Myhre og sender varmer tanker til legene som har behandlet henne.

- De har aldri glemt meg og mange ganger ringt for å høre hvordan det går med meg. De har holdt følge med meg. Det setter jeg stor pris på.

Artikkeltags