Gå til sidens hovedinnhold

Dette motivet har Jan-Arne planlagt lenge

Artikkelen er over 8 år gammel

Torsdag klaffet det meste.

De som var utendørs torsdag kveld fikk seg en flott nordlys-opplevelse.

Var planlagt

Pettersen så på nordlysvarslet at det var meldt aktivitet torsdag kveld, og tok med kamera opp i Fagernesfjellet.

– Jeg gikk ut for å se om det var mulig å få tatt noen bilder, sier han til fremover.no.

På slutten av turen kom han til stedet bildet er tatt. Han har tatt nordlysfoto der før, men da var ikke nordlyset i helt riktig posisjon.

Litt flaks

– Akkurat da kom nordlyset på akkurat rett plass. Det var litt planlegging, men også litt tilfeldig. Jeg var på der akkurat når nordlyset var riktig, forteller han.

Lommelykt

Sentralt i bildet er også gondolene. De gikk opp og ned til Fjellheisen hele kvelden, men akkurat der bildet er tatt står gondolene i ro en liten stund.

– Jeg brukte blitz på bakre lukkergardin for å få lyst opp gondolene. Da fikk jeg frosset motivet. Jeg har forsøkt før med lommelykt, men da får du bevegelsesuskarphet, forklarer han.

Mye oppmerksomhet

Da han la ut nordlysbildet på nett fikk han masse oppmerksomhet. Mange har kommentert bildet og trykket «like».

– Det er nok det nordlysbildet jeg har tatt som har fått mest oppmerksomhet. Men jeg tatt bilder hvor nordlyset er penere, har mer farge og bevegelse, forteller han.

Jan-Arne er ikke noen spesielt ivrig nordlysfotograf, men ser på det som en teknisk utfordring. Han er selv opprinnelig fra Oslo, og kom til Narvik som student.

– Det geniale her er at det bare å ta med kamera ut av huset og rusle opp i skogen. Nærheten til alt her er unik, synes han.

Mye aktivitet

Det var betydelig nordlys-aktivitet torsdag kveld. Dette overrasket Truls Lynne Hansen, leder ved Tromsø geofysiske institutt.

– Dette tror jeg ikke noen hadde spådd på forhånd. Det var ingen spesiell solaktivitet. Men sånn er naturen. Uventede ting skjer, sier han til Nordlys.

SE OGSÅ DETTE BILDET: Her blir nordlysforskerne tatt på senga

Har du tatt et nordlysbilde? Legg det gjerne inn i bunnen av saken som en kommentar :)

Kommentarer til denne saken