Det er bryggeriet Mack som selger dette mikrobryggeriet på Finn.no. For en pris på drøye millionen kan du kompisgjengen sikre deg et komplett og moderne mikrobryggeri som i teorien kan produsere 700.000 liter øl i året.

Mikrobryggeriet har bare blitt brukt tre ganger, og står nå i Bodø, hvor det i øyeblikket er i ferd med å demonteres for å klargjøres til frakt. Annonsen har allerede vært i omløp et par uker og responsen har ikke latt vente på seg, forteller Macks bryggerimester Rune Lennart Andreassen til Nordlys.

- Vi har mottatt en rekke forespørsler fra hele landet. De aller fleste har kommet fra Sør-, Øst- og Vestlandet, men vi har også mottatt henvendelser fra Finnmark og Troms, forteller Andreassen.

Kan produsere 2000 liter om dagen

Det er kanskje ikke så rart, da anlegget i følge Andreassen er både svært godt og driftsvennlig. Ikke minst trekker Andreassen frem hvor kompakt anlegget er i forhold til produksjonskapasiteten.

SE BILDER HER: Mikrobryggeri verdig en ekte ølentusiast

- Dette er et anlegg hvor man fint kan produsere opp mot 2000 liter kvalitetsøl om dagen, én runde på 1000 liter får man unna på en normal arbeidsdag, dermed går det da an å kjøre to runder i døgnet. Men det krever dedikerte folk da det er en del arbeid i forhold til renhold og oppfølging, sier Andreassen, og fortsetter:

- Med anlegget følger det fire tanker på 1200 liter for vørterkoking og gjæring, men dette kan man fint utvide med flere tanker. Hvis man er fornøyd med antall tanker på anlegget slik det står i dag, så går det fint an å produsere nærmere 50.000 liter øl i året. Og hvis man utvider antall lagringstanker kan man altså i teorien produsere inntil 700.000 liter øl i året.

Kan bli lønnsom hobby

I følge Andreassen betyr dette at man fint kan gjøre ølbrygging til en lønnsom hobby, og faktisk tjene penger på investeringen.

- Det er en gunstig størrelse på anlegget, og med fire tanker kan man brygge mange forskjellige typer uten problemer. Videre så utgjør produksjonsmengden et rimelig volum som gjør det mulig til å tjene på dette. Til sammenligning kan man si at det er mange som brygger 50 og 100 liter av gangen hjemme. Og arbeidsmengden som ligger bak en slik produksjon er stort sett den samme som det som ligger bak å produsere 1000 liter med dette.

Andreassen sier videre at hvis man skulle finne på å kjøpe anlegget, vil det fint kunne stå for eksempel i en større garasje så lenge man har god tilgang på både vann og muligheter for å kvitte seg med avfallsstoffer.

Og skulle du kjenne at behovet for å skaffe deg et mikrobryggeri vokse etter å ha lest saken, så henviser Andreassen til kontaktinfoen på annonsen på Finn.no.

- Tar du kontakt via denne vil vi sende deg en PDF med komplette instruksjoner og spesifikasjoner som det ikke var mulig å få på plass i annonsen.