Harstads største Rema-butikk har holdt til i dette næringsbygget i mange år. Nylig ble hovedbygningen utvidet, og har et bruttoareal på 3.118 kvadratmeter, og ei festetomt på omlag 9.500 kvadratmeter. Nå vil eierne selge, og prisen er på hele 41 millioner kroner, ifølge megler Einar Skomsvoll i Norion Næringsmegling AS.

– Eierne vil selge og prisantydningen er 41 millioner kroner, sier megler Einar Skomsvoll i Norion.

Hundremillionersklassen

I dag er det eiendomsselskapet Arcinord Eiendom As som eier bygget.

– Totale leieinntekter er nærmere 3,5 millioner kroner totalt for alle leietakerene i bygget. Rema 1000 har en langsiktig leieavtale som strekker seg til 1. juli 2029, med evigvarende rett til forlengelse.

Rema har hatt rundt 115 millioner kroner i omsetning hvert år, og megleren sier at soliditeten til eiendommens største leietaker derfor er svært god.

– Tatt i betraktning eiendommens beliggenhet, leieinntekter, lengde på leiekontrakten til Rema 1000 Norge AS og prisantydningen anses eiendommen som en god investering, sier Skomsvoll.

Bensin

Eiendommen er etablert nært sentrum, i et område som ligger innenfor den kommende veipakke Harstad, og er etablert i et område som tidligere var søppelfylling. Dette skal ifølge megleren ikke være noe problem for en framtidig eier.

– Eierskapet tar høyde for dette, og det er ingen kostnader forbundet med at det tidligere har vært ei søppelfylling i området, sier megleren.

Tomta er festet av Harstad kommune, og avtalen strekker seg fram til 1. april 2035.

Omsetninger

Det er flere selskaper etablert innenfor byggets fire vegger. I tillegg til Rema, er også ferskvarehuset Kokkens Mat, Regnbuen Hårsenter, Solinor, og Hålogaland Helsekost leietakere.

I 2013-regnskapet kan Kokkens Mat vise til ei omsetning på drøye 10 millioner kroner. Helsekostforretninga har knappe tre millioner i omsetning, mens frisørsalongen har nærmere 2,7. Solinor er et bodøetablert selskap med flere solstudioer, og hadde i 2012 ei omsetning på 6,1 millioner. Det vites ikke hvor mye av dette som kan knyttes til Seljestad.