- Det er helt utrolig

Finner: Jon Fagertun fant en sammenbrettet 1000-lapp da han syklet hjem fra jobb. Foto: Ragnhild Gustad

Finner: Jon Fagertun fant en sammenbrettet 1000-lapp da han syklet hjem fra jobb. Foto: Ragnhild Gustad Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det finnes fortsatt ærlige folk i Tromsø. Minst to.

DEL

Knut Gøran Strømholt mistet både 1000 kroner og ei kortmappe. To ærlige finnere fant både penger og kortmappe på to forskjellige steder.

Torsdag ettermiddag fikk han telefon fra ei dame som hadde funnet kortmappa med førerkort og kredittkort, og fredag ringer en annen og sier han har funnet en 1000-lapp.

- Først finner en kortmappa, og er ærlig og varsler om det. Så finner en annen person pengene, og han er like ærlig. Det er bare helt fantastisk og helt utrolig, sier en glad Knut Gøran Strømholt, og takker finnerne.

Han hadde da allerede avskrevet pengene og sperret kredittkortene.

Han er ungdomsskolelærer og hadde vært på et kick off-seminar om ungdomsskoler i utvikling på UiT, da han mistet kort og penger.

Jakkelomma hadde vært åpen og både penger og kortmappe hadde ramlet ut på to forskjellige steder.

Sjefingeniør Jon Fagertun fant 1000-lappen på en sykkelsti opp bakken ved Nofima da han syklet hjem fra jobb.

- Jeg så det lå noe som liknet en pengeseddel på bakken, og stanset. Det var en 1000-lapp. Først lurte jeg på om det var noen som drev og spøkte med meg, men jeg så ingen i nærheten. Jeg lurte en stund på hvordan jeg kunne finne den rette eieren, og hvordan formidle det, sier Fagertun.

Han bestemte seg for å legge følgende melding på universitetets nettsider:

«Har funnet et større pengebeløp på Campus og vil gjerne komme i kontakt med eieren. Trenger å vite beløp, pengetyper og plass der pengene kan ha bli mistet.»

Kvinnen som hadde funnet kortmappen, tok kontakt og lurte på om det kanskje kunne være samme sak. Hun oppga telefonnummer, og det viste seg altså å være samme person.

- Da han fortalte hvordan 1000-lappen var brettet i fire for å passe inn i kortmappen, og at han hadde syklet samme veg, skjønte jeg at det måtte være hans 1000-lapp, sier Fagertun.

Han var ikke fristet til bare å ta pengene selv.

- Gjør mot andre, som du vil at andre skal gjøre mot deg, siterer Fagertun.

Artikkeltags