- Det er ganske utrolig hva tyven har gjort

Det ble en litt tidligere sesongstart på hyttescooteren til familien Berg på søndag. Den fikk testet sine egenskaper som vannscooter da den ble forsøkt stjålet.

Det ble en litt tidligere sesongstart på hyttescooteren til familien Berg på søndag. Den fikk testet sine egenskaper som vannscooter da den ble forsøkt stjålet. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Scootertyv måtte fortøye scooter etter mislykket tjuveriforsøk.

DEL

Søndag formiddag inneholdt litt ekstra dramatikk for familien Berg, da deres familiehytte i Vassbotndalen i Talvik hadde fått besøk av ubudne gjester.

Det skriver Finnmark Dagblad.

Tjuvkoblet scooter

En person hadde tjuvkoblet hyttescooteren, og valgt å se bort fra at det ikke var vinter helt enda.

Like ved hytta ligger Storvannet, og det hadde han kjørt over, før han på returen druknet scooteren noen meter fra land. Mens tyveriet pågikk har folk i området observert det som har skjedd og kontaktet hytteeieren.

- Ja, det ble litt dramatikk. Min bror Kyrre fikk en telefon fra en hyttenabo om hva som skjedde. Han hadde sett en scooter legge ut på vannet, og som glei i land på andre siden av vannet. Så hadde han gått ned etter noen meter, og har deretter prøvd å få scooteren opp på land. Han hadde vell holdt på i nærmere to timer å skru på scooteren. Vi startet utover da vi fikk beskjed noen timer etter det hadde skjedd, og politiet kom like etter oss, forteller Eirik Berg.

Fortøyd til tre

Det er ikke hver dag man finner scooteren sin fortøyd i et tre, men det gjorde Berg & co. da de ankom Vassbotndalen på søndag.

- Det er ganske utrolig at han har tatt seg tid til å fortøye scooteren og prøvd å skru på den noen meter ute i vannet. For scooteren sto godt fortøyd da vi kom utover. Blant annet lå luftfilteret og fløt i vannet, sier hytteeieren etter det famøse tjuveriforsøket.

Da Eirik Berg var ankommet åstedet var gjerningsmannen forsvunnet, og både Berg og politiet som ankom litt etter dem sjekket stikkveier og omgivelsene i Talvik, uten å finne personen. På bakgrunn av vitneobservasjoner hadde man et godt signalement på hvem som sto bak scootertyveriet.

Etterforsker saken

- Det var jo søndagsformiddag dette skjedde, så det var ikke få personer i terrenget. Det må jo ha vært hundre personer som har observert han, ler Berg, som mener det er flaks at han ikke fikk stopp på scooteren midt på vannet.

- Det er 700-800 meter over vannet, og det er utrolig flaks at han kom over vannet. Det kunne ha gått virkelig ille om han hadde fått stopp midt på vannet.

Lensmann Øyvind Lorentzen i Alta forteller at de etterforsker saken, og følger opp tips.

- Vi har gode vitneobservasjoner, men vi ber de som har sett det ta kontakt. Slik at vi kan sammenfatte hendelsesforløpet.

Artikkeltags