«Det er feil og en påstand vi tar sterk avstand fra»

Regiondirektør i Telenor, Kjetil Robertsen.

Regiondirektør i Telenor, Kjetil Robertsen.

Artikkelen er over 4 år gammel

Regiondirektør i Telenor, Kjetil Robertsen, avviser at de trakk sitt sponsorsamarbeid med Riddu Riddu-festivalen på grunn av den bitre språkstriden i Tromsø i 2011.

DEL

Nordlys har denne uken skrevet at Telenor stoppet sitt sponsorsamarbeid med Riddu Riddu-festivalen på grunn av den bitre språkstriden i Tromsø i 2011, slik det kom fram i en fersk evalueringsrapport fra Riddu Riddu.

LES MER: Ville ikke lenger forbindes med det samiske: Trakk seg som sponsor for Riddu Riddu

Regiondirektør i Telenor, Kjetil Robertsen, har nå skrevet et innlegg hvor han avviser dette.

Her er innlegget i sin helhet:

Telenor og den samiske befolkningen

Telenor ønsker å presisere at vi ikke trakk oss som samarbeidspartner med Riddu Riddu i 2011 på grunn av den samiske språkdebatten slik det blir lagt frem i Nordlys, 02. oktober 2014. Avtalen med Riddu varte i tre år. Forut for det siste året ble det besluttet å ikke inngå ny avtale. Dette hadde sammenheng med økonomi, og innskrenkninger på den regionale sponsorpotten. Avgjørelsen ble tatt året før konflikten om samisk språkområde, og hadde ingen sammenheng med denne. Riddu ble informert om avgjørelsen i god tid. Telenor var godt fornøyd med samarbeidet med Riddu og det håper vi og tror at også Riddu var.

Vi har forståelse for at uttalelsene til vår tidligere regiondirektør kan ha skapt usikkerhet om Telenors forhold til den samiske befolkningen i regionen, og dette beklager både vi og han. Jeg må på det sterkeste understreke at beslutningen om ikke å videreføre vårt sponsorat etter endt avtaletid ikke hadde noe å gjøre med at Telenor ikke vil assosieres det samiske. Det er feil og en påstand vi tar sterk avstand fra.

Telenor har jobbet tett med ulike deler av det samiske miljøet gjennom de siste årene. I forkant av inngåelse av samarbeidsavtalen med Riddu bygde vi bedre mobildekning på Riddu-sletta i Manndalen. Telenor har også brukt store ressurser på å bygge 3G-dekning i Musken i Tysfjord for å gi lulesamene god mobilforbindelse. Telenor vil fortsatt markere seg som en langsiktig og profesjonell samarbeidspartner for bedre mobildekning i Sápmi. I Telenor både var, og er, vi oppriktig begeistret for både Riddu Riddu, og for samisk kultur, og vi håper den samiske befolkningen ser at siste ukes mediesaker ikke er representative for Telenors holdninger.

Av Kjetil Robertsen, Regiondirektør midt- og nord Norge, Telenor Norge AS.

Artikkeltags