HARSTAD (Nordlys.no): På ei uke har et nytt fenomen spredt seg i Nord-Norge. Trenden stammer antakelig fra Canada, før den tok turen via Færøyene og så til Myre i Vesterålen. Roy Poulsen fra Myre er nok den som skal ha "æra" for at hoppinga har blitt så populært, men selv sier han at han bare har levert stafettpinnen videre.

– De e jo faen ikkje æ som har stelt i stand det her, utbryter Poulsen når Nordlys tar kontakt med han mandags kveld.

Hastighet

Han forteller at Facebook-profilen hans koker over av henvendelser, og likes etter at han la ut ei uforbeholden unnskyldning for at folk må hoppe på havet.

– Fenomenet har kommet for å bli. Bare i dag har 20 stykker hoppet, og det kommer ikke til å stoppe. Jeg har bedt om unnskyldning via min Facebook-profil, og på ett minutt fikk jeg 41 likes. Det er helt vilt det som skjer.

Det nye fenomenet går ut på at man blir utfordret til å hoppe på havet. Gjør man ikke det innen 24 timer, blir man satt i skyld til den som kom med utfordringa.

– Det startet jo ei øl eller en kinobillett som straff, men har beveget seg opp i en kasse øl, sprit eller vin. Antall hoppere, og premiene har tatt av i samme hastighet, sier han til Nordlys.

Utfordret vennene

Det var datteren til Roy Poulsen på åtte år, bosatt på Færøyene, som bragte fenomenet til Norge. Han tok i på første vending, og hoppet på havet på Myre. Senere utfordret han kompisene sine. Siden har det spredt seg som ild i tørt gress.

– Fortsetter det i samme tempo som den siste uka, så kommer hele Norge til å havne i havet, forteller Poulsen.

I videoen øverst i saken kan vi se at Roy Poulsen kler av seg og hopper fra ei kai på Myre. Han snakker færøysk slik at datteren som utfordret han forstår hva han sier.