– Det e jo faen ikkje æ som har stelt i stand det her

Artikkelen er over 5 år gammel

SE VIDEO: Roy Poulsen frykter at hele landet hopper på havet.

DEL

HARSTAD (Nordlys.no): På ei uke har et nytt fenomen spredt seg i Nord-Norge. Trenden stammer antakelig fra Canada, før den tok turen via Færøyene og så til Myre i Vesterålen. Roy Poulsen fra Myre er nok den som skal ha "æra" for at hoppinga har blitt så populært, men selv sier han at han bare har levert stafettpinnen videre.

– De e jo faen ikkje æ som har stelt i stand det her, utbryter Poulsen når Nordlys tar kontakt med han mandags kveld.

Hastighet

Han forteller at Facebook-profilen hans koker over av henvendelser, og likes etter at han la ut ei uforbeholden unnskyldning for at folk må hoppe på havet.

– Fenomenet har kommet for å bli. Bare i dag har 20 stykker hoppet, og det kommer ikke til å stoppe. Jeg har bedt om unnskyldning via min Facebook-profil, og på ett minutt fikk jeg 41 likes. Det er helt vilt det som skjer.

Det nye fenomenet går ut på at man blir utfordret til å hoppe på havet. Gjør man ikke det innen 24 timer, blir man satt i skyld til den som kom med utfordringa.

– Det startet jo ei øl eller en kinobillett som straff, men har beveget seg opp i en kasse øl, sprit eller vin. Antall hoppere, og premiene har tatt av i samme hastighet, sier han til Nordlys.

Utfordret vennene

Det var datteren til Roy Poulsen på åtte år, bosatt på Færøyene, som bragte fenomenet til Norge. Han tok i på første vending, og hoppet på havet på Myre. Senere utfordret han kompisene sine. Siden har det spredt seg som ild i tørt gress.

– Fortsetter det i samme tempo som den siste uka, så kommer hele Norge til å havne i havet, forteller Poulsen.

I videoen øverst i saken kan vi se at Roy Poulsen kler av seg og hopper fra ei kai på Myre. Han snakker færøysk slik at datteren som utfordret han forstår hva han sier.

Artikkeltags