Sjekk den ankelen. Til alle dere som har tråkket over og hovnet opp; Det spørs om ikke Øyvind Sørensens ankel tar kaka.

- Det er ikke brudd, men en kraftig overtråkk, sier Sørensen (37), som har vært 100 prosent sykmeldt siden sist torsdag.

Han skulle delta i løpearrangementet Tromsøkarusellen og varmet opp for seg selv.

Fryktet brudd

- Det var en rolig oppvarming i lysløypa. Jeg løp over en liten stikkvei, det var litt glatt, så jeg sklei. Det kjentes først ikke ut som et vanlig overtråkk, og jeg fryktet et brudd, men skjønte etterhvert at det var en overtråkk.

Han fikk ringt kona, stavret seg ut til veien med store smerter hvor han ble hentet og kjørt til legevakta.

Ankel hovnet etter hvert opp til nesten abnorme dimensjoner. På noen av bildene ser det nesten ut som han ikke har vrist igjen.

LRS

- Ja, det var en på Facebook som mente at dette var en klassisk LRS, låret rett i skoen.

Det siste bildet la han ut i går - ankelen har nå i tillegg til hevelsen fått regnbuens farger. Og det er like vondt som det ser ut.

- Ja, det har vært sju lange dager. Men hevelsen er gått litt ned. Jeg klarer å vifte med tærne, sier Sørensen som var hos fysioterapeut torsdag og syntes det hjalp.

Sørensen er aktiv i løpergruppen Northern Runners, han er medlem nummer 2, men det blir en stund til han knyter på seg løpeskoene nå. Han hopper rundtpå krykker og ligger med foten høyt.

- Ja, nå skal jeg skynde meg sakte. Jeg har vært plaget med overtråkk tidligere, men det er lenge siden. Jeg tror løpinga har hjulpet. Det har styrket anklene og leggene, sier Sørensen.