Denne valpen ble stukket av veps

DYRISK DYR DYRLEGE: Einar Berg sitter igjen med en regning på 18.500 kroner etter noen veterinærbesøk denne uka. - Det er jo langt mer enn Keiser Edvardsen kostet å kjøpe, sier Berg. Den fem måneder gamle labradorhvalpen er nå frisk.

DYRISK DYR DYRLEGE: Einar Berg sitter igjen med en regning på 18.500 kroner etter noen veterinærbesøk denne uka. - Det er jo langt mer enn Keiser Edvardsen kostet å kjøpe, sier Berg. Den fem måneder gamle labradorhvalpen er nå frisk.

Artikkelen er over 6 år gammel

Søndag ble den fem måneder gamle labradorvalpen stukket av en veps. Einar Berg sitter nå igjen med ei veterinærregning på 18.500 kr.

DEL

- Jeg finner nesten ikke ord. Det er hinsides enhver fornuft, sier Berg, og stryker kjærlig over hvalpen som heter Keiser Edvardsen.

Det var etter at TIL hadde slått Glimt ut av cupen søndag, Berg oppdaget at høyre øye til Keiser Edvardsen var hovent.

LES OGSÅ: – Det er lurt å forsikre dyrene

- Jeg regnet med det var et vepsestikk, men tok likevel kontakt ned Tromsø veterinærsenter. Jeg ble bedt om å komme. Veterinæren konstaterte at det var et vepsestikk. Hunden ble undersøkt i 15 minutter, fikk en sprøyte og jeg måtte betale 3.000 kroner, forklarer Berg.

Men i løpet av kvelden og natta ble Keiser Edvardsen dårligere. Mandag morgen bar det til veterinæren igjen.

Nye undersøkelser

- Denne gangen tok de noen prøver. Undersøkelsen varte i 50 minutter og kostet 5.000 kroner, sier hundeeieren.

Men labradorhvalpen ble fortsatt ikke frisk. Tirsdag bar det på ny til dyrlegen.

- Denne gangen var Keiser Edvardsen hele dagen hos veterinæren og ble undersøkt. Det kostet 7.000 kroner, forklarer Einar Berg.

Onsdag måtte hvalpen til en siste undersøkelse. Nå var sluttregninga kommet opp i 18.500 kroner.

- Gikk fra konseptene

- Jeg gikk fra konseptene. Da er jeg ikke til å misforstå. Jeg fikk ut min frustrasjon overfor dem som var på jobb, erkjenner Einar Berg.

Tromsømannen er veldig hundevant og har hatt hunder hele livet. Nå har han to selv, pluss to-tre som han tar seg av, som han selv sier.

- Jeg må til veterinæren av og til, men makan til dette har jeg aldri opplevd, tordner Berg.

Infeksjon i magen

Han forteller at veterinæren har forklart at Keiser Edvardsen hadde en infeksjon i magen.

- Jeg kan ikke motbevise det på noen som helst måte. Jeg er prisgitt informasjonen jeg får. Men jeg vet at det går en mageinfeksjon blant hunder i Tromsø. Det kan da ikke koste hver hundeeier nesten 20.000 kroner, sier Berg og føyer til:

- Hadde Keiser Edvardsen blitt operert, hadde jeg forstått at prisen ble høy. Her er det snakk om noen undersøkelser og analyser og en sprøyte eller to. Det er hinsides enhver fornuft, gjentar han.

Forsikring

Einar Berg vil presisere at hunden har blitt tatt veldig godt vare på hos Tromsø veterinærsenter.

- Det er utelukkende prisen jeg reagerer på. Jeg fikk ingen informasjon om at dette ville bli så dyrt, forteller han.

Selv har Berg forsikret hunden.

- Jeg vet ikke hvor mye av dette som eventuelt blir dekket av forsikringa. Men det er underordnet. Jeg forteller min historie for å bevisstgjøre andre hundeeiere. Man må tenke seg om før man går til veterinær, og man må vurdere å tegne forsikring, sier Einar Berg.

LES OGSÅ: – Det er lurt å forsikre dyrene

- Mye penger, ikke dyrt

Daglig leder Marit Vader ved Tromsø veterinærsenter vil ikke kommentere enkeltkunder, men uttaler seg på generelt grunnlag.

- Det er mye penger, men ikke dyrt, sier hun og legger til:

- Hva ting koster avhenger av hva man gjør og når på døgnet man trenger hjelp. Hvis man er i en situasjon hvor det er snakk om mye utredning, kan det fort bli høye kostnader. Vi er et slags sykehus med dyre tekniske apparater og mange ansatte. Vi får ingen penger fra det offentlige. I motsetning til tannleger og private klinikker er vi momspliktige, noe som gjør alt 25 prosent dyrere, sier Vader.

Misforståelser

Hun legger til at dersom en regning kommer som et sjokk på eieren, har det vært for dårlig dialog mellom eier og veterinær.

- Alt vi gjør skal avtales med eier på forhånd. Vi vil hele tiden ha en løpende dialog slik at misforståelser unngås, sier Marit Vader.

Artikkeltags