Denne sjefen mener OL-titting i arbeidstiden er bra for miljøet

OL-JA: Hotelldirektør Aid Schei Lillegård gleder seg til OL. Og til å se på sendingene i lag med resepsjonmist Jenny Vilklund, andre ansatte og gjester på Thon-hotellene i Tromsø. Hun vet at jubel og entusiasme virker positivt inn på arbeidsplassen.

OL-JA: Hotelldirektør Aid Schei Lillegård gleder seg til OL. Og til å se på sendingene i lag med resepsjonmist Jenny Vilklund, andre ansatte og gjester på Thon-hotellene i Tromsø. Hun vet at jubel og entusiasme virker positivt inn på arbeidsplassen.

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

Hotelldirektør Aid Schei Lillegård mener OL-jubel er bra for arbeidsmiljøet.

DEL

Stang ut, mener Schei Lillegård om Fabian Stangs nei til OL-sendinger i arbeidstida.

– En så stor begivenhet må man legge til rette for. Dessuten er det med å skape entusiasme på jobben. Gode OL-øyeblikk er noe gjester og ansatte kan glede seg over sammen. Jeg mener OL virker samlende, sier sjefen for Tromsøs to Thon-hoteller.

Hun har ingen planer om å lage OL-regler de to-tre ukene OL pågår.

Etter at Oslos ordfører Fabian Stang ga de ansatte OL-nekt i arbeidstida, har debatten fått fart. LO-leder Gerd Kristiansen mener avgjørelsen var uklok og lite moderne. I ettertid har Stang moderert sitt standpunkt noe.

Rom for jubel

I Tromsø gleder hotelldirektør Schei Lillegård seg til arrangementet.

– Dette er helt uproblematisk. Jeg har tillit til at de ansatte gjør den jobben de skal gjøre. Folk sluntrer ikke. Gjester kommer til å få sjekke inn, de får mat og de får god service – også under OL.

Da Magnus Carlsen spilte VM i sjakk i India, fulgte gjester og ansatte med sammen.

– Det ble til og med delt ut klemmer mellom gjester og ansatte da han vant. Her skal vi gi plass til jubel. Det er sunt på jobben. Jubel gir arbeidsglede og noe å snakke om, sier Schei Lillegård.

Ansatte i Tromsø kommune får ingen e-post fra byrådsleder Øyvind Hilmarsen med direktiver foran OL.

– Vi har ingen direktiv rund dette. Jeg regner med at ungene får undervisning i skolen og at ansatte i barnehager og sykehjem gjør det de skal. Om noen får sjansen til å følge litt med på arrangementene, må de gjerne gjøre det – så lenge de gjør jobben sin. Det har jeg full tillit til at de gjør, sier Hilmarsen.

Fungerende fylkesrådsleder Ivar B. Prestbakmo har ikke tatt noen sjefsavgjørelse på om ansatte skal få se OL.

– Vi har ikke tatt noen vurdering av dette, men jeg tar det som en selvfølge at folk gjør jobben sin – også under OL. Fylkeskommunen kommer ikke til å stoppe opp under OL, men jeg har forståelse for at folk tar en liten pause for å få med seg en spennende spurt eller finale, sier Prestbakmo.

Selv har han ingen planer om å se på sport mens han jobber.

– Det er rett og slett for mye å gjøre i jobben. Men jeg kommer til å følge med når jeg har fri, sier Prestbakmo, som er selverklært sportsidiot. Han er også optimist – og tror Norge vil hente hjem rundt 15 gull fra Russland.

Strengere på UNN

Ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) vil man ikke risikere at det blir mangel på leger og sykepleiere når norske skiløpere haster mot mållinja.

– Nei, vi er her for pasientenes skyld. Dette er ikke en type arbeidsplass der ansatte kan gå fra sine arbeidsoppgaver, fastslår kommunikasjonssjef Hilde Annie Pettersen.

Derfor vil ikke UNN tillate at de ansatte sitter klistret til TV- eller dataskjermer.

– Det betyr ikke at ikke TV-en kan stå på i fellesområder der også pasientene har adgang. De ansatte har jo pauser, og jeg ser ikke bort fra at mange er interessert i å se Northug på 10-kilometeren.

UNN er en stor arbeidsplass. Dersom mange ansatte streamer OL-sendinger på sine PC-er, kan det gi trøbbel for datatrafikken.

– Hvis mange sitter og streamer samtidig, kan vi risikere at alt kræsjer, sier Pettersen.

Banksjefen vil juble

I Sparebanken Nord-Norge vil de ansatte trolig få med seg de viktigste OL-øyeblikkene selv i arbeidstida.

– Så lenge man gjør jobben sin, så tror jeg det må være lov å gløtte på skjermen eller høre på radioen, og så håper vi på mange norske medaljer, sier konsernsjef i Sparebanken Nord-Norge, Jan-Frode Janson.

– Er det mange av de ansatte som tar ut ferie under OL?

– Det har jeg ikke sjekket. Selv tar jeg ikke ferie for å se på TV. Men jeg kommer likevel til å juble intenst for gode norske resultater.

Rektor ved Universitetet i Tromsø, Anne Husebekk, mener universitetets ansatte selv må ta ansvar i arbeidstida.

– Jeg er ikke bekymret for at folk skal unnlate å gjøre jobben sin, sier hun.

Artikkeltags