- Dem bruke 10.000-vis av krone for å ta en kall som skal dra sæ feskekok. Folk mene det e galskap.

Artikkelen er over 6 år gammel

SE VIDEO!: Arne Nikolai Pedersen (90) er Årets Nordlending i 2013.

DEL

Se intervjuet i vinduet over eller klikk her.

- Æ betale faan ikkje nå bot førr ikkje å ha væst! sa Arne Nikolai Pedersen (90) fra Forra da Kystvakta gikk ombord i båten hans i sommer.

Avisa Fremover var tilfeldigvis med ombord - og gjorde 90-åringen til en vaskeekte rikskjendis. Siden møtet i august har Pedersen både forhandlet med lensmannen og gått til retten med saken.

Nå har Nordlys' lesere stemt frem Arne Nikolai Pedersen til Årets Nordlending i den tradisjonsrike kåringen.

- Naturlig

- Ka æ syns om å bli årets nordlending? Det e vel naturlig, forsåvidt. Folk forstår jo ka det e æ har holdt på med. Ingen har turt å sagt ifra. De fleste følg jo lederen som en sauflokk, sa Arne da Nordlys direkte på Nordlys TV avslørte at han var vinneren.

Og han har helt rett: «En frittalende talsmann og en ekte nordlending. Vi trenger flere av sånne som står opp mot galskapen. Rett og slett en ekte nordlending», er gjennomgangstonen fra Nordlys' lesere som har stemt frem 90-åringen som vinner.

- Æ må takke på de som har stemt på mæ. Æ har ikke regna med nokka sånt. Men det fins ikke unaturlig. For folk e oppmerksom på at æ har protestert mot galskapen. Det e det æ forstår at de har stemt på meg for.

Dro feskekok

På Nordlys TV gjenfortalte han sitt famøse møte om Kystvakta.

- Ka som skjedde? Æ lå ned trossa utfør støa, også ser æ plutselig at det kom en båt siganes oppover, kan du skjønne, med ikke midnre enn fem mann om bord. Æ skjønte jo ka det va for nokka før æ har jo sett det før. Kjem og legg sæ med sia.

- Folk forstår at det e galskap dem driv med. Det va en bagatell at dem spurte om æ hadde flytevest. Så måtte æ spørre om det e nødvendig å komme med Kystvaktas største fartøy innst inn i Ofoten, der det e så vidt at vi har plass til å snu. Så sir dem at de er på jakt etter tyvfeskera! Det er ingen fiskera igjen her, det er kun en og anna kall som skal dra seg feskekok til middag!

- Dem bruke 10.000-vis av krone for å ta en kall som skal dra seg feskekok til middag. Folk mene det e galskap å la myndighetan bruke ressursan på det viset.

I sendingen avslørte han også at han både har fått økonomisk støtte og brev fra utlandet etter at saken ble kjent.

- Æ har fått en del konvolutta med 200-lappa. Folk sir at om æ må betale bøter, så skal æ få så mye penga som æ treng og vel så det.

LES MER: To har rykket fra i kåringen av "Årets nordlending"

LES MER: Hvem blir Årets Nordlending?

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken