- De ringer og sier de skal torturere barna mine

PÅ TELEFON MED KIDNAPPERE: Her er Biday Razenne på tlf med kidnapperne.

PÅ TELEFON MED KIDNAPPERE: Her er Biday Razenne på tlf med kidnapperne. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Kidnappere har hans fire barn. De truer med å selge deres indre organer hvis han ikke betaler løsepenger.

DEL

I Gildeskål i Nordland bor eritreiske Biday Razenne. Han kom til Norge for fem måneder siden. Planen var at hans fire barn skulle komme etter. Slik gikk det ikke.

Hans fire barn ble for snart tre uker siden kidnappet, og holdes nå i Sinaiørkenen, skriver NRK. Nå kreves den desperate faren for 50.000 dollar i løsepenger. Får ikke kidnapperne dette, truer de med å selge de indre organene til hans barn - alle mellom 12 og 14 år.

Hører ungene rope i bakgrunnen

Jeremiah Williams ved flyktningekontoret i Gildeskål, forteller til NRK at faren har det svært vanskelig:

– Han har det forferdelig vanskelig, og ligger våken om natta. Kidnapperne ringer og han hører ungene rope i bakgrunnen, sier Williams til kanalen.

Barna hans var på vei til den norske ambassaden for å ordne med papirer som kunne sørget for gjenforening med faren da de ble kidnappet.

Ifølge FN er mange tusen flyktninger som har flyktet fra Eritrea blitt tatt til fange i nabolandet Sudan, for deretter å bli fraktet til Sinai, ved grensen til Israel. Flere av disse tortureres av kidnapperne.

Frykter kidnapperne skal fjerne organer

Denne skjebnen led altså Razennes barn. Selv er han ute av stand til å skaffe til veie løsesummen kidnapperne krever, og frykter nå for at kidnapperne skal fjerne organer fra barna hans.

Williams forteller til NRK at dette er en berettiget frykt:

– Dersom det ikke blir betalt løsepenger er det helt vanlig at kidnapperne henter ut nyrer og lunger, sier han.

Nå ber Williams Norge bidra til at denne kyniske praksisen blir stoppet.

– Norge og de vestlige landene bør gjøre hva de kan for å stanse denne grusomme menneskehandelen som pågår i Egypt, Eritrea og Sudan, sier Williams til NRK.

Artikkeltags