De gir deg 50 timer. Så kan ideen din bli virkelighet.

GLEDER SEG: (f.v.) Vibeke Engen, administrator i FLOW, Andreas Nilsen, administrator i FLOW, Stein-Gunnar Bondevik, direktør i Innovasjon Norge i Troms, Alexander Utne, DT Lab-UiT, Kirsten McLoud, FLOW og Kim Daniel Arthur, administrator i FLOW, ser frem til arrangementet 50 hour startup i neste uke.

GLEDER SEG: (f.v.) Vibeke Engen, administrator i FLOW, Andreas Nilsen, administrator i FLOW, Stein-Gunnar Bondevik, direktør i Innovasjon Norge i Troms, Alexander Utne, DT Lab-UiT, Kirsten McLoud, FLOW og Kim Daniel Arthur, administrator i FLOW, ser frem til arrangementet 50 hour startup i neste uke. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

50 hour startup i Tromsø neste helg vil øke verdiskapningen i hele landsdelen.

DEL

Fredag 26. september til søndag 28. september gjennomfører Flow i samarbeid med DT Lab for første gang arrangementet 50 hour startup i Tromsø. Arrangementet har blant annet som mål å tilrettelegge for at folk kan jobbe med ideer som kan føre til verdiskapning, i både Tromsø og landsdelen.

- Først presenterer deltakerne de ulike ideene sine, så stemmer de på ideene de synes er best og som de vil jobbe med. Så videreutvikler personer i grupper på 5-6 ideene de finner mest interessant. Ideene kan være alt fra en forretningsidé til at noen rett og slett har en gründer i magen og en idé som de har lyst å få frem. De har 50 timer til disposisjon på å utvikle idé til prototype. Det vil være mentorer til stede som kan bidra med hjelp, dersom det skulle være nødvendig, forteller FLOW-administrator, Vibeke Engen, til Nordlys.

Alle kan delta

Arrangementet vil foregå i FLOW sine lokaler på gamle Mack-bygget, og man trenger ikke å ha en idé for å delta. Det er mulig å møte opp, stemme på den ideen man liker best, og være med å videreutvikle den.

- Hvem som helst med interesse for entreprenørskap kan delta. Du trenger nødvendigvis ikke å ha en idé selv, men kan møte opp og høre på de andre ideene, og være med å videreutvikle den du synes er kulest, forteller Kim Daniel Arthur, administrator i FLOW.

Vil øke verdiskapningen

- Vi ønsker å ivareta kunnskapen og kompetansen som finnes i folk. Så det å tilrettelegge for verdiskapning i egen landsdel vil være veldig viktig. Vi vil at Tromsø, og landsdelen, skal være et attraktivt bo – og etableringsplass. Vi tror et slikt arrangement kan være med å senke terskelen for flere idérealiseringer, og samtidig øke verdiskapningen i egen landsdel, sier Engen til Nordlys.

Med på laget har de Stein-Gunnar Bondevik, direktøren i Innovasjon Norge i Troms.

- Innovasjon Norge i Troms er vår viktigste samarbeidspartner i dette prosjektet. For at vi skal kunne klare å tilrettelegge for denne verdiskapningen i vår landsdel, og få det til å vare, så trenger vi flere samarbeidspartnere. Dette er et pilotprosjekt, men vi ønsker å gjennomføre prosjektet to ganger i året. Vi kommer også til å invitere andre bedrifter til å være med å støtte et slikt prosjekt, forteller Engen til Nordlys.

- Vi er helt avhengig av at slike prosjekter oppstår. Derfor er det utrolig viktig å støtte bedrifter som FLOW og DT Lab, som bidrar til verdiskapning, nytenkning og innovasjon i samfunnet. For det er nettopp slike arrangement som bidrar til å skape et stabilt næringsliv over tid, forteller Stein-Gunnar Bondevik, direktør i Innovasjon Norge i Troms.

Mange interesserte

Det vil være plass til 70 deltakere under arrangementet, og så langt har mange vist interesse.

- Mange studenter, og individuelle gründere, har så langt vist interesse og meldt seg på. Vi håper at flere med ulike bakgrunner melder seg på. Samarbeid i team er det viktigste i et slikt arrangement, så her er det rom for at en student, en fra næringslivet og en individuell gründer kan slå seg sammen om en idé de synes er best, og jobbe i lag for å videreutvikle den, forteller Kim Daniel Arthur, administrator i FLOW.

- Hvis du har en ide og ikke vet hva du skal gjøre, så finner du forhåpentligvis svar under arrangementet, avslutter han.

Artikkeltags