Daniel Forfang gir seg etter "slankepress"

Artikkelen er over 13 år gammel
DEL

Daniel Forfang ba hoppledelsen om hjelp fra ernæringsfysiolog og idrettspsykolog i januar i år. Den hjelpen fikk han ikke, og det er en av grunnene til at han gir seg som skihopper.

– Det er for dårlig at verdens beste hoppnasjon ikke tar vare på utøverne sine. Først for tre uker siden tok de kontakt og da ble jeg tilbudt en hjelp jeg ikke ønsket, sier 27-åringen.

Daniel Forfang hadde også en stund et anstrengt forhold til hoppkomiteen i Norges Skiforbund.

– Trodde at Daniel hadde fått hjelp, og at han hadde vært i dialog med Olympiatoppen. Vi skal sjekke med de involverte hva som er skjedd i saken. Er det noen som har sviktet, er det meget beklagelig og en situasjon vi tar meget alvorlig. Daniel skal få den hjelpen han ønsker, sier sportssjef for hopperne, Clas Brede Bråthen.

Nordlys traff Daniel Forfang i Trondheim i går formiddag – ni dager etter han tok den endelige avgjørelsen om å legge skiene på hylla etter en lengre samtale med pappa Hugo og mamma Annfrid.

Forfang har vært en hoppstjerne i Europa. Daniel Forfang har også den uoffisielle rekorden i Granåsen .

– Motivasjonen for å trene er der, men andre begrensninger stopper det. De tre siste årene har 80 prosent av fokuset vært på kosthold og kroppsvekt. Når man i tillegg skal planlegge når og hva man skal spise, blir det tungt i lengden, innrømmer Forfang.

27-åringen virker lettet over å ha tatt den endelige avgjørelsen. Humøret og latteren er tilbake. Forfang kan endelig spøke med ting igjen.

- Kanskje ikke så rart når man har levd på et halvt eple til frokost, en lett salat til lunsj, salat med kylling til middag og et knekkebrød til kvelds – i tillegg til litervis av vann og kaffe.

Les hele saken i onsdagens papirutgave av Nordlys

Artikkeltags