Gå til sidens hovedinnhold

Dagmammaene ble dømt

Artikkelen er over 16 år gammel

Nord-Troms tingrett tror ikke på søstrene som sa de jobbet svart som dagmammaer «i god tro». Dommen ble 45 timers samfunnstjeneste og bøter på 60.000 kroner.

I dommen heter det at retten finner det bevist at de to tiltalte i alle fall holdt det for overveiende sannsynlig at inntektene ved dagmammavirksomheten skulle oppgis til beskatning. De handlet bevisst og unnlot å oppgi inntektene fordi det ga best lønnsomhet.

– Det dreier seg om et helt sentralt felt hvor det faktisk må kreves at man setter seg inn i reglene, heter det i dommen som fastslår at det ikke foreligger formildende omstendigheter for likningsovertredelsene.

De to kvinnene på 42 og 38 år drev dagmammavirksomhet i Tromsdalen fra sommeren 1997 til i mars 2003 uten å la seg registrere og uten å oppgi sine inntekter på selvangivelsen til beskatning. De passet om lag 10-12 barn til enhver tid, og under rettssaken ble det beregnet at de har hatt inntekter på nærmere 1,6 millioner kroner. Etter at virksomheten ble kjent har de blitt etterliknet for omkring 435.000 kroner.

Les mer om saken i papirutgaven.