Clinton taus om Mubarak-dom

USAs utenriksminister Hillary Clinton og hennes norske kollega Jonas Gahr Støre i samtale om bord på båten Helmer Hansen i Tromsø lørdag. Clinton ønsker ikke å kommentere livstidsdommen til Egypts styrtede president Hosni Mubarak.

USAs utenriksminister Hillary Clinton og hennes norske kollega Jonas Gahr Støre i samtale om bord på båten Helmer Hansen i Tromsø lørdag. Clinton ønsker ikke å kommentere livstidsdommen til Egypts styrtede president Hosni Mubarak. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

USAs utenriksminister Hillary Clinton ville under sitt besøk i Tromsø lørdag ikke si hva hun mener om dommen mot Egypts styrtede president Hosni Mubarak.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Mubarak ble lørdag dømt til livstid i fengsel for involveringen i drap på demonstranter under opprøret som førte til at han ble fjernet fra makten i fjor.

Bildeserie: Hillary Clinton i Tromsø

– Det er det opp til det egyptiske folket, deres rettssystem og deres regjering å gjøre, sier Clinton.

Hillary Clinton benyttet imidlertid muligheten til å si at rettsprosessen som hun mener har vært fri, rettferdig og lovlig, har gitt et resultat som kommer til å bli akseptert og som reflekterer viljen til det egyptiske folk.

Les mer: Amerikanske turister trodde ikke sine egne øyne

– Maktoverføringen som startet på Tahir-plassen kommer til å skape en regjering som er fast bestemt på å forbedre det egyptiske folks liv og økonomi, og å ta tak i mange av de utfordringene som konfronterer enhver nasjon i verden i dag. Og USA er klare til å hjelpe på alle måter vi kan, lovet Clinton. (©NTB)

Send oss dine bilder av Hillarys Tromsø-besøk - på MMS til 2097 merk "Nordlys" eller til nett@nordlys.no

Artikkeltags