Bygger ny boligblokk midt i sentrum

FERDIG NESTE SOMMER: Slik planlegges blokka med 21 leiligheter i Storgatebakken ved siden av Skipperhuset. Illustrasjon: Totalrenovering

FERDIG NESTE SOMMER: Slik planlegges blokka med 21 leiligheter i Storgatebakken ved siden av Skipperhuset. Illustrasjon: Totalrenovering

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det er ikke hver dag det bygges nye leiligheter midt i sentrum. Men nå er det like før ei ny blokk reiser seg i Storgatbakken vegg i vegg med gamle Skipperhuset.

Det er Totalrenovering som nå skal bygge nytt, rett etter at de har gjenreist Skipperhuset til fordums prakt. Den gamle tregården som en gang sto på tomta, er revet og skal erstattes med ei moderne blokk med 21 leiligheter.

Moderne bygg

- Det nye bygget får en moderne stil med tilnærmet vedlikeholdsfrie materialer, forteller salgsleder i Totalrenovering, Vibeke Pedersen.

Storgata 114 blir organisert som et borettslag, og leilighetene får blant annet felles takterrasse og tilgang til trimrom, badstu, solarium og jacuzzi. Pedersen tror leilighetene vil gå unna til tross for beliggenheten midt i sentrum tett på trafikkerte Bispegata.

- Vi har allerede merket god respons. Det er mange voksne som ønsker å bo i sentrum. Her er det også mange kvaliteter som følger med slik som heis som betyr mye for enkelte. Her kan man nyte en kopp kaffe med naboene på takterrassen.

Delt innskudd og fellesgjeld

Blokka vil bestå av både 2-,3- og 4-romsleiligheter med priser fra 2,2 millioner kroner.

Totalrenovering har valgt 50 prosent innskudd og 50 prosent fellesgjeld i borettslaget.

- Det er en modell vi har sett fungerer bra andre steder. Med et høyere innskudd får man et veldrevet borettslag, og man får en god rente i banken, mener Pedersen.

Det er ingen avdragsfri periode, noe som tidligere har gitt andregangskjøpere ubehagelige overraskelser i form av plutselige hopp i avdragene på fellesgjelden.

Blokka er ventet ferdigstilt neste sommer.

Artikkeltags