Ukjente samlere kriger om å få kloa i et knippe historiske postkort fra Tromsø. Foran en stor auksjon i Oslo kommende helg er prisen på enkelte godbiter kommet opp i over 6000 kroner.

Ved Skanfil Auksjoner himler man med øynene og gnir seg i hendene, etter hvert som budene har strømmet inn på selskapets nettsider.

Sjeldent

- Det er sjelden at kort med stedsmotiver, som på disse fra Tromsø, oppnår så høye priser. Vi skjønner ikke helt hvorfor. Men det er tydelig at flere savner dem i samlingen sin og konkurrerer om å få tilslaget i auksjonen lørdag, sier auksjonsmedarbeider Kai Mauseth til nordlys.no.

Til sammen skal 9700 objekter - frimerker, mynter, selder, pins, postkort og andre gjenstander - auksjoneres vekk på Skanfils månedsauksjon. Rundt 40 gamle postkort fra Troms er lagt ut, flere datert så langt tilbake som 1905.

Lokalhistorie

- Mange samlere har spesiell interesse av ting med tilknytning til sine hjemsteder, ikke minst postkort med lokale motiver. Vi vet ikke hvem som har bydd på disse Tromsø-kortene, men de høye budene tyder på at flere har lagt inn bud over noen uker. Det blir spennende å se hvor det ender, sier Mauseth.

Skanfil Auksjoner mottar samleobjekter fra flere hundre ulike kilder. Det kan være aktive samlere som kvitter seg med dubletter, mer eller mindre profesjonelle handlere eller folk som har kjøpt eller arvet bo.